Glas manjine – Šta radiš Evropo!?

20. jul / 17-22h / Glas manjine – Šta radiš Evropo!? / tribina + koncerti


Romska omladinska organizacija „Glas manjine“ iz Beograda, osnovana je 2011. godine sa ciljem da podrži mlade Rome i Romkinje u procesima integracije, obrazovanja i zapošljavanja kako bi se oni sto brže i lakše uklopili u društvo i postali ravnopravni članovi istog. U saradnji sa Medjunarodnom omladinskom organizacijom „Phiren Amenca“ ova organizacija će u sklopu Evropske prestonice mladih 2019. godine u Novom Sadu realizovati medjunarodni omladinski projekat “ Šta radiš Evropo!?“ . Projekat je okupio mlade iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Austrije, Slovačke, Italije , Španije, Poljske i ima za cilj da na kreativan način kroz dijalog, kulturu, muziku, aktivizam i volonterizam zbliži mlade Rome i ne Rome i podrži ih u tome da svi zajedno i ove godine budu deo Evropske prestonice mladih.


U okviru ovog programa nastupiće:


Velos, orkestar RT Vojvodine


Igračka grupa Romano ternipe


Romano Glaszo (Mađarska)


Gandhi Gimnazium Hagyomanyorzo Egyttes (Mađarska)


Pored ovoga mladi će izložiti svoje kreativne radove, fotografije, slike i sl. koje su napravili na radionicama u sklopu projekta.

Glas manjine – Šta radiš Evropo!?
Kada? 20. jul 2019 . / Gde? Brod Teatar

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

bez struje KCV JGSP "Novi Sad" Aleksandar Vučić promenada isključenje vode Spens novosadsko porodilište Isključenje struje betanija elektrovojvodina servisne informacije bez vode raspored sahrana novi sad isključenja struje jkp lisje šoping centar promenada novosadska policija novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad matičar novi sad novosađani bebe klinički centar vojvodine JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana