Glas manjine – Šta radiš Evropo!?

20. jul / 17-22h / Glas manjine – Šta radiš Evropo!? / tribina + koncerti


Romska omladinska organizacija „Glas manjine“ iz Beograda, osnovana je 2011. godine sa ciljem da podrži mlade Rome i Romkinje u procesima integracije, obrazovanja i zapošljavanja kako bi se oni sto brže i lakše uklopili u društvo i postali ravnopravni članovi istog. U saradnji sa Medjunarodnom omladinskom organizacijom „Phiren Amenca“ ova organizacija će u sklopu Evropske prestonice mladih 2019. godine u Novom Sadu realizovati medjunarodni omladinski projekat “ Šta radiš Evropo!?“ . Projekat je okupio mlade iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Austrije, Slovačke, Italije , Španije, Poljske i ima za cilj da na kreativan način kroz dijalog, kulturu, muziku, aktivizam i volonterizam zbliži mlade Rome i ne Rome i podrži ih u tome da svi zajedno i ove godine budu deo Evropske prestonice mladih.


U okviru ovog programa nastupiće:


Velos, orkestar RT Vojvodine


Igračka grupa Romano ternipe


Romano Glaszo (Mađarska)


Gandhi Gimnazium Hagyomanyorzo Egyttes (Mađarska)


Pored ovoga mladi će izložiti svoje kreativne radove, fotografije, slike i sl. koje su napravili na radionicama u sklopu projekta.

Glas manjine – Šta radiš Evropo!?
Kada? 20. jul 2019 . / Gde? Brod Teatar

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad raspored ispraćaja i sahrana Republički hidrometeorološki zavod Isključenje struje bez vode restorani novi sad RHMZ raspored sahrana novi sad elektrovojvodina novosadsko porodilište betanija jkp lisje isključenja struje klinički centar vojvodine gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosađani servisne informacije isključenje vode Hitna pomoć vremenska prognoza servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad matičar novi sad sahrane bebe gradsko groblje Vreme u Novom Sadu