Nikola Lekić - "Persson"

Pozivamo vas na predstavljanje romana 'Persson' Nikole Lekića.

"Radnja romana prati mladog samozvanog pesnika Nikolu Nikolajevića, koji je bez prihoda i bez krova nad glavom. Njegova sestra mu pronalazi stan u Novom gradu i ubrzo posle preseljenja nestaje bez traga. Samome u ogromnom stanu koji kao da je zaboravljen od sveta, prelivajući se kroz njegove prostore, u Nikolajeviću se bude strahovi koje uzavrela mašta samo uvećava. Da stvar bude gora, čudna porodica kojoj stan pripada stanuje na istom spratu. Nikolajević se trudi da ostane neprimećen, provodi dane u preispitivanju i snolikim predstavama, razgovarajući sa sobom i zamišljenim prijateljem. Sluteći da prezime vlasnika na pločici ulaznih vrata predstavlja upozorenje, ispunjen strepnjom da sam stan povlači konce njegove sudbine, neočekivano dobija priliku da otkrije izlaz iz sveta u kojem lebdi između sna i stvarnosti."


Nikola Lekić, rođen 1989. u Beogradu, detinjstvo i prvu mladost proveo u Kruševcu i Somboru. Studirao Istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Trenutno živi i radi na relaciji Novi Sad-Beograd. Piše kratke, srednje i duge forme, sa rimom i bez rime. Objavljivan u književnim časopisima i nekoliko zbornika kratkih priča. 2014. fotokopir mašinom štampao svoj prvi roman Žbun u pedeset primeraka. 2016. kao samizdat objavio roman u pričama Trafika, u tiražu od 500 primeraka, sa kojim je uspeo dopreti do nešto šire čitalačke publike. 2018. fotokopir mašinom štampao roman Persson u pedeset primeraka rasprodatih u nekoliko dana nakon prvog predstavljanja knjige. Persson u izdanju Lagune je njegov prvi zvanično objavljen roman.

Predstavljanje romana održaće se 20. juna, u 19h, u Bulevar Books-u.

Učestvuju: Dalibor Tomasović, Nikola Đurica i autor.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/655362224971011/

Nikola Lekić - "Persson"
Kada? 20. jun 2019 . u 19:00 h / Gde? BulevarBooks IC Bulevar knjižara

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 4 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
2
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

klinika za ginekologiju i akušerstvo nevreme matičar novi sad raspored sahrana novi sad bebe jkp lisje gradsko groblje horoskop elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana servisne informacije novosađani isključenja struje servisne informacije novi sad sahrane bez vode Vreme u Novom Sadu isključenje vode sahrana horoskopski znaci Isključenje struje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija detelinara novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad bez struje novosadsko porodilište betanija Republički hidrometeorološki zavod