Aj, Karmela

AJ, KARMELA, pozorišna predstava, Hose Sanćis Sinistera, režija: Dušan Petrović


Igraju: Sanja Ristić Krajnov i Jugoslav Krajnov


UPALIMO REFLEKTORE: PROJEKAT „AJ, KARMELA“ 2018.


Imajući u vidu briljantnu predstavu Aj, Karmela čuvenog španskog pisca Hosea Sanćisa Sinistere u izvođenju pozorišta Rugantino iz Zagreba, u kojoj su glavne uloge igrali legende jugoslovenskog glumišta Ivica Vidović i Gordana Gadžić, novosadski umetnici došli su na ideju da upravo taj pozorišni komad predstave lokalnom i vojvođanskom miljeu, smatrajući da bi on korespondirao sa ovdašnjom publikom i istovremeno pružio mogućnost vrhunskog glumačkog i rediteljskog izraza.


AJ, KARMELA je priča o dvoje putujućih glumaca (Karmela i Paulino) koji tokom Španskog građanskog rata obilaze mala naseljena mesta i izvode svoje komične varijetete. Nakon što zalutaju na teritoriju koju su okupirali frankisti, primorani su da odigraju predstavu za vojnike i zarobljenike koji će sutradan biti streljani. U emotivnoj i intimnoj priči o dvoje ljubavnika i profesionalaca, španski autor izražava moralna načela o životu i umetnosti, o ljudskim pravima i vrednostima, poštenju i solidarnosti.


S obzirom na značaj ovog dramskog teksta i činjenicu da na našim prostorima postoji samo jedna, hrvatska verzija komada, ovaj pozorišni projekat obuhvatio bi i njegov prvi integralni prevod na srpski jezik, čime bi predstava autorski bila zaokružena.

Aj, Karmela
Kada? 20. novembar 2019 . u 21:00 h / Gde? Srpsko narodno pozorište

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.