Aj, Karmela

AJ, KARMELA, pozorišna predstava, Hose Sanćis Sinistera, režija: Dušan Petrović


Igraju: Sanja Ristić Krajnov i Jugoslav Krajnov


UPALIMO REFLEKTORE: PROJEKAT „AJ, KARMELA“ 2018.


Imajući u vidu briljantnu predstavu Aj, Karmela čuvenog španskog pisca Hosea Sanćisa Sinistere u izvođenju pozorišta Rugantino iz Zagreba, u kojoj su glavne uloge igrali legende jugoslovenskog glumišta Ivica Vidović i Gordana Gadžić, novosadski umetnici došli su na ideju da upravo taj pozorišni komad predstave lokalnom i vojvođanskom miljeu, smatrajući da bi on korespondirao sa ovdašnjom publikom i istovremeno pružio mogućnost vrhunskog glumačkog i rediteljskog izraza.


AJ, KARMELA je priča o dvoje putujućih glumaca (Karmela i Paulino) koji tokom Španskog građanskog rata obilaze mala naseljena mesta i izvode svoje komične varijetete. Nakon što zalutaju na teritoriju koju su okupirali frankisti, primorani su da odigraju predstavu za vojnike i zarobljenike koji će sutradan biti streljani. U emotivnoj i intimnoj priči o dvoje ljubavnika i profesionalaca, španski autor izražava moralna načela o životu i umetnosti, o ljudskim pravima i vrednostima, poštenju i solidarnosti.


S obzirom na značaj ovog dramskog teksta i činjenicu da na našim prostorima postoji samo jedna, hrvatska verzija komada, ovaj pozorišni projekat obuhvatio bi i njegov prvi integralni prevod na srpski jezik, čime bi predstava autorski bila zaokružena.

Aj, Karmela
Kada? 20. novembar 2019 . u 21:00 h / Gde? Srpsko narodno pozorište

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

bez struje matičar novi sad štrajk u pošti vremenska prognoza novi sad Elektrodistribucija Novi Sad bez vode sahrane novi sad obustava rada raspored sahrana novi sad betanija jkp lisje elektrovojvodina novosadsko porodilište štrajk poštara servisne informacije novi sad novorođenčad gradonačelnik Miloš Vučević klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak tomislav mandić isključenja struje bebe JKP Vodovod i kanalizacija horoskop dnevni horoskop isključenje vode pošte srbije astrologija Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja