Naučno-popularno predavanje-Radioaktivni otpad

Dragi ljubitelji astronomije,

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da u četvrtak, 21.2 od 20h, krećemo sa novom seznom predavanja i projekcija u planetarijumu. Ovog puta počinjemo sa predavanjem pod nazivom "Radioaktivni otpad".

Suočeni sa problemom produkcije i potrošnje energtskih resursa na planeti Zemlji, primorani smo razmišljati racionalno i ekonomski. Jedan od sve modernijih načina proizvodnje energije jeste svakako nuklearna energija. Imajući u vidu projektovanje i izgradnju nuklearnh elektrana, u fokusu je da ovakvi projekti prođu što bolje, efikasnije i jeftinije širom sveta. Međutim, problem koji se nameće a posteriori, jeste gde sa otpadom koji nastaje nakon sagorevanja nuklearnog goriva. O nekima od načina manipulacije radioaktivnim otpadom pričaće nam Dušan Dubajić, student četvrte godine fizike na PMF-u u Novom Sadu, a ujedno i član Društva za promociju prirode Srbije, kao koordinator tima za projekte.

Vidimo se u četvrtak,
Vaš ADNOS tim!

Naučno-popularno predavanje-Radioaktivni otpad
Kada? 21. februar 2019 . u 20:00 h / Gde? Astronomsko društvo "Novi Sad" - ADNOS

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

Petrovaradin jkp čistoća elektrovojvodina novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod JKP Vodovod i kanalizacija sahrane servisne informacije novi sad vremenska prognoza klinika za ginekologiju i akušerstvo novi sad četnici jkp lisje bez grejanja Vreme u Novom Sadu jkp novosadska toplana Branka Bežanov raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište betanija Draža Mihailović bebe isključenja struje telep JGSP "Novi Sad" Isključenje struje bez vode novosađani bez struje isključenje vode