Naučno-popularno predavanje-Radioaktivni otpad

Dragi ljubitelji astronomije,

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da u četvrtak, 21.2 od 20h, krećemo sa novom seznom predavanja i projekcija u planetarijumu. Ovog puta počinjemo sa predavanjem pod nazivom "Radioaktivni otpad".

Suočeni sa problemom produkcije i potrošnje energtskih resursa na planeti Zemlji, primorani smo razmišljati racionalno i ekonomski. Jedan od sve modernijih načina proizvodnje energije jeste svakako nuklearna energija. Imajući u vidu projektovanje i izgradnju nuklearnh elektrana, u fokusu je da ovakvi projekti prođu što bolje, efikasnije i jeftinije širom sveta. Međutim, problem koji se nameće a posteriori, jeste gde sa otpadom koji nastaje nakon sagorevanja nuklearnog goriva. O nekima od načina manipulacije radioaktivnim otpadom pričaće nam Dušan Dubajić, student četvrte godine fizike na PMF-u u Novom Sadu, a ujedno i član Društva za promociju prirode Srbije, kao koordinator tima za projekte.

Vidimo se u četvrtak,
Vaš ADNOS tim!

Naučno-popularno predavanje-Radioaktivni otpad
Kada? 21. februar 2019 . u 20:00 h / Gde? Astronomsko društvo "Novi Sad" - ADNOS

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

maturanti betanija Spens horoskop Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija bez struje plato spensa vremenska prognoza novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije gradsko groblje raspored sahrana novi sad sahrane novosađani isključenje vode jkp novosadska toplana Vreme u Novom Sadu isključenja struje elektrovojvodina bez vode RHMZ servisne informacije novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bebe novosadsko porodilište