Promocija romana Vladimira Tabaševića

Novosadska promocija romana “Zabluda Svetog Sebastijana” Vladimira Tabaševića, dobitnika Ninove nagrade za 2018. godinu, održaće se 21. februara u 19 sati u KS Svilari.


Pored autora o romanu će govoriti i urednik programa Jovan Gvero. Promocija se realizuje u okviru edicije književnog programa “Nova knjiga” u saradnji sa KS Svilara. Kulturna stanica Svilara nalazi se u ulici Đorđa Rajkovića 6b.


Prvim proznim delom “Tiho teče Misisipi” Tabašević se 2015. našao u užem izboru za Ninovu nagradu. Godine 2016. objavio je u Laguni roman “Pa kao”, koji ga je doveo do najužeg izbora, da bi prestižno književno priznanje osvojio za 2018. godinu svojim trećim romanom “Zabluda Svetog Sebastijana”.


Uzimajući kao podtekst priču o Svetom Sebastijanu, Vladimir Tabašević u svom novom romanu problematizuje fenomen žrtve i zablude o njoj. Zablude o nama koji “činimo dobro”, zablude o našim pravedničkim nastojanjima, zablude u kojima često držimo druge kako bi naše “spasiteljske misije” imale “publiku”. Poigravajući se sa likovima koji se samodoživljavaju kao pravednici i kao žrtve, autor ispisuje priču o ratu devedesetih na prostorima bivše Jugoslavije, ali i priču o savremenim zabludama u kojima se sećanja neprestano preobražavaju.

Promocija romana Vladimira Tabaševića
Kada? 21. februar 2019 . u 19:00 h / Gde? Novi Sad

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 4 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

raspored sahrana novi sad Hitna pomoć bez struje vremenska prognoza isključenje vode bez vode vremenska prognoza novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe elektrovojvodina sremski karlovci Elektrodistribucija Novi Sad sahrane jkp lisje isključenja struje RHMZ javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija JKP Vodovod i kanalizacija novi sad novorođenčad servisne informacije novi sad Vreme u Novom Sadu servisne informacije betanija novosadsko porodilište novosađani Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod gradsko groblje Spens