Promocija romana Vladimira Tabaševića

Novosadska promocija romana “Zabluda Svetog Sebastijana” Vladimira Tabaševića, dobitnika Ninove nagrade za 2018. godinu, održaće se 21. februara u 19 sati u KS Svilari.


Pored autora o romanu će govoriti i urednik programa Jovan Gvero. Promocija se realizuje u okviru edicije književnog programa “Nova knjiga” u saradnji sa KS Svilara. Kulturna stanica Svilara nalazi se u ulici Đorđa Rajkovića 6b.


Prvim proznim delom “Tiho teče Misisipi” Tabašević se 2015. našao u užem izboru za Ninovu nagradu. Godine 2016. objavio je u Laguni roman “Pa kao”, koji ga je doveo do najužeg izbora, da bi prestižno književno priznanje osvojio za 2018. godinu svojim trećim romanom “Zabluda Svetog Sebastijana”.


Uzimajući kao podtekst priču o Svetom Sebastijanu, Vladimir Tabašević u svom novom romanu problematizuje fenomen žrtve i zablude o njoj. Zablude o nama koji “činimo dobro”, zablude o našim pravedničkim nastojanjima, zablude u kojima često držimo druge kako bi naše “spasiteljske misije” imale “publiku”. Poigravajući se sa likovima koji se samodoživljavaju kao pravednici i kao žrtve, autor ispisuje priču o ratu devedesetih na prostorima bivše Jugoslavije, ali i priču o savremenim zabludama u kojima se sećanja neprestano preobražavaju.

Promocija romana Vladimira Tabaševića
Kada? 21. februar 2019 . u 19:00 h / Gde? Novi Sad

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

dan zaljubljenih Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode bebe Srbija Sretenje klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad betanija vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište Vreme u Srbiji bez struje dan državnosti vremenska prognoza Rumenka novosađani isključenja struje JGSP "Novi Sad" novi sad Elektrodistribucija Novi Sad NURDOR Vreme u Novom Sadu jkp novosadska toplana elektrovojvodina Spens bez vode servisne informacije novi sad matičar