Ručni rad

CRNA KOMEDIJA - "RUČNI RAD" - 21. mart. 2019 - STUDIO M uloge: DARA DŽOKIĆ, ISIDORA MINIĆ, BRANKA ŠELIĆ 
autor: Žan Klod Dano ; reditelj: Milan Nešković


Predstava "Ručni rad" je crna komedija koja resko i duhovito, govori o tri, karakterno različite žene, koje, svaka na svoj način mrze muškarce ali ipak na kraju uviđaju da ne mogu bez njih. :)Upravo je to razlog iz kojeg su se Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić, tri vrhunske glumice i prijateljice, prvakinje legendarnog Ateljea, okupile i ovu predstavu realizovale uz pomoć jednog od najtalentovanijih reditelja mlađe generacije Milana Neškovića.
Predstava, resko i duhovito, rasvetljava (samo) tri ženska principa, kojih ima, naravno, mnogo više, ali su ovi zapravo stereotipi ponašanja.


Prvi princip jeste žena koja prepušta drugima da joj rešavaju sve probleme na koje naiđe, ne iz lenjosti ili nemoći, već iz ubeđenja da ona sama to ne ume, budući da su je muškarci ubedili u sopstvenu nesposobnost u šta je ona poverovala.


Drugi princip. Žena kojoj je naizgled sve jasno, koja zrači prezirom prema muškarcima i koja je posvetila svoj život borbi za prava žena, ali svim tim ženama daje potpuno pogrešne i čak besmislene savete i rešenja, jer ni sama ne ume da reši svoje probleme kod kuće, pa izmišlja svoj život superheroine u parku koja radi za dobrobit svih žena, prikrivajući sopstvenu nemoć.


I kao treći pincip vidimo upredstavi nesrećnu ženu koja nikada nije imala nikakav fizički kontakt sa muškarcem, sem rukovanja, koju svi oko nje ubeđuju da je zbog toga blagoslovena, a koja ipak žudi za muškim dodirom, zagrljajem i ljubavlju kao najjednostavnijoj i najlepšoj stvari. Ona toliko javno pati i sažaljeva sebe da je zbog svih tih stvari potuno neprivlačna bilo kom muškarcu koga je ikada upoznala, te se skriva u religioznosti, što je takođe samo fasada.


Ručni rad
Kada? 21. mart 2019 . u 20:00 h / Gde? Studio M

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 3 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

isključenja struje sahrane jkp novosadska toplana Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad vremenska prognoza RHMZ matičar novi sad servisne informacije restorani novi sad bez struje elektrovojvodina bebe raspored sahrana i ispraćaja Republički hidrometeorološki zavod jkp lisje Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop novosadsko porodilište bez vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija Elektrodistribucija Novi Sad gradsko groblje novorođenčad raspored sahrana novi sad isključenje vode novosađani