POGLEDAJME - SYNERGY#WTF


Reditelj


Autorski projekat Romana Nikolića

Velika scena 


Gostovanje
Arterarij, Zagreb, Hrvatska, u saradnji sa Sindirelom Bobarić i Sinišom Senadom Musićem


Autorski projekt Romana Nikolića, mladog glumca, performera umjetnika, ujedno je i njegov prvi ovakav projekt. Autorski tim koji je Romano okupio u ovome se sastavu susreo prvi put. Raspisali smo otvoreni poziv i čekali da nam se jave izvođači. Neko vrijeme se nitko nije javio. A onda su se sasvim slučajno pojavili Sindirela Bobarić* i Siniša Senad Musić. I tako je, zahvaljujući nekim sretnim okolnostima, počeo proces rada. Najprije smo mnogo razgovarali, radili smo intervjue jedni s drugima. Izvođači su pitali autore, autori su pitali izvođače. Ishodište za razgovor bilo je pitanje identiteta. Igrali smo igre identiteta. U tim igrama zanimalo nas je koji svi elementi čine Sindi, a koji čine Sinišu. U kojim situacijama smo izloženi izrugivanju, diskriminaciji, nasilju zbog vlastitog identiteta. U kojim sve situacijama smo izloženi pogledima drugih zato što smo drugačiji, zato što smo žene, muškarci, pederi, lezbe, Romi, Srbi, Hrvati.


Tijekom procesa fiksirali smo granice identiteta, a on je postajao groteskan – identitet kao pamflet, optužnica, psovka, recitacija ili maska. Istovremeno se, paradoksalno, pred nama rastapao, postajao nevažan, fluidan, nepostojan, mnogostruk, svačiji. Ova predstava je nastajala kao živo tkivo priča o događajima iz života dvoje kazališnih entuzijasta koji su smjelo prihvatili izazov - izložiti sve svoje i naše identitete pogledima kazališne publike. U strukturi predstave izvođači putuju između privatnog i izvedbenog – recitirajući i ponavljajući vlastite priče iz školskih klupa scenskog prostora kao da više nisu njihove. Pritom priče koje odabiru čine se na prvi pogled malim, nevažnima i običnima situacijama iz života, ali te situacije ispod svoje površine pršte strahovitim nasiljem. Ovim postupkom izvođači žele očuditi gledatelja koji, zajedno s njima, vrluda između različitih realnosti. Ovo nije velika predstava. Ovo je predstava koja se sastoji od mnogo malih fragmenata nastojeći preusmjeriti pogled gledatelja upravo na te fragmentarne realnosti - naizgled nebitne i male situacije iz života dvoje pojedinaca koji su drugačiji i nisu drugačiji. Predstava prati autobiografije protagonista koje nas odvode prema viziji distopijske budućnosti. Pitanje koje ova predstava prvenstveno želi postaviti je ono o zajedničkoj budućnosti nas kao zajedince i posljedicama našeg djelovanja u zajednici.
POGLEDAJME - SYNERGY#WTF
Kada? 21. novembar 2019 . u 19:00 h / Gde? Novosadsko pozorište / Újvidéki Színház

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

horoskop zodijak isključenje vode novosađani bebe raspored sahrana novi sad dnevni horoskop Nebojša Stefanović JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Novom Sadu bez struje elektrovojvodina horoskopski znaci servisne informacije novi sad novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad bez vode sahrane novi sad isključenja struje Isključenje struje Dom zdravlja Novi Sad jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija štrajk poštara Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište