Prerazmišljavanje: Jesenja razmena knjiga

Dragi knjigoložnici,

Prerazmišljavanje vas poziva na 5. razmenu knjiga, koja će se održati u nedelju, 21. oktobra u kulturnoj stanici Eđšeg, i trajati od 14 do 20h.

TEMA prve Razmene koja se održava u pravom dvorcu morala je biti — BAJKE, pa možete očekivati i poneku princezu i vilu među volonterkama, a u okviru programa imamo specijalni Čitanjac — čitanje sa najmlađima — koji se za ovu priliku na jedan dan izmešta iz Bulevar Books knjižara-kafe.

Drugi važni gost Jesenje razmene jeste inicijativa Knjigom do osmeha, na čijem ćete štandu knjige iz posebne ponude moći da kupite humanitarnim SMS-om.

Ako još niste, obavezno prelistajte knjige „U dalekom svetu običnih ljudi” i „Sve drveće, sva deca i svi bicikli u meni”, jer Književno popodne posvećujemo Milanu Tripkoviću i Vitomirki Trebovac. :)

Ono što se nije promenilo, već samo uvećalo, jeste hrpa knjiga koje ćete moći otkupiti prerazmišljonima (ako imate sačuvane kupone od prethodne razmene, I ONI VAŽE, ponesite ih), i prateći program koji obuhvata prodajnu izložbu sa motivima jeseni (Luna rukotvorine), književno popodne sa novosadskim piscima i svašta nešto što ćemo vam polako otkrivati.

Podstaknuti vašim primedbama i zapažanjima, u želji da iskustvo razmene učinimo još boljim, napravili smo još izmena u sistemu bodovanja, kako bismo smislenije razvrstali bazu knjiga. U zamenu za JEDNU knjigu iz svoje biblioteke, i dalje ćete moći da dobijete NAJMANJE JEDNU knjigu iz biblioteke Prerazmišljavanja, ali na sledeći način:

* 1 knjiga iz beletristike (proza) obezbeđuje vam 3-5 kupona
* 1 knjiga iz beletristike (poezija) obezbeđuje vam 2-3 kupona
* 1 enciklopedija obezbeđuje vam 5-8 kupona
* 1 knjiga iz oblasti neobuhvaćenih beletristikom (koja nije enciklopedija) obezbeđuje vam 2 kupona
* 10 džepnih 'knjiga' koje su dolazile uz Blic i sl. obezbeđuju 1 kupon
* Za sve ostalo i sve granične slučajeve (stripovi, kuvari, knjige na stranim jezicima itd.) vrednost u kuponima odredićemo na licu mesta. Daćemo sve od sebe da niko ne bude oštećen. 

Za razliku od prethodnih Razmena, NE PRIHVATAMO UDŽBENIKE ZA OSNOVNU I SREDNJU ŠKOLU, ali moći ćete da pregledate i uzmete one prikupljene u protekloj godini. :)

BODOVI U KUPONIMA NE IZRAŽAVAJU ODNOS ORGANIZATORA PREMA VREDNOSTI LITERATURE. OSMIŠLJENI SU I PROCENJENI PREMA POTRAŽNJI I ISKUSTVIMA UČESNIKA U RAZMENI.

Kupone koje dobijete u zamenu za donete knjige možete potrošiti kako god želite, prateći utvrđeni sistem bodovanja.

Sve donirane knjige i one prikupljene na razmeni biće poklonjene dalje. Kao i svaki put, deo će usrećiti aktivne čitaoce Prerazmišljavanja širom našeg jezičkog područja, a (najveći) deo biti uključen u narednu veliku razmenu.

* Ukoliko niste u prilici da dođete na sam događaj, ili vas ne zanima razmena kao takva, a ipak želite da knjigama koje vam nisu potrebne obogatite nečiju biblioteku, možete ih donirati preko stranice Prerazmišljavanje ili direktno organizatorkama Katarina Kostić i Ana Bogojev. Obećavamo da ćemo ih čuvati i pomoći im da pronađu novi dom.

** Razmena knjiga kao takva neprofitna je u svakom smislu, ali otvoreni smo za predloge kreativaca koji bi želeli da je ušarene prodajom svojih radova — zastajkivača, knjigama inspirisanog nakita, dnevnika čitanja i sl.

Vidimo se 21. oktobra u Eđšegu; do tada pažljivo pratite obaveštenja na event-u, biće iznenađenja i poklona i iznenađujućih poklona ;)


Prerazmišljavanje: Jesenja razmena knjiga
Kada? 21. oktobar 2018 . / Gde? Eđšeg

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 3 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

vremenska prognoza novi sad novosađani vremenska prognoza novi sad krađa isključenja struje Petrovaradin servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija kovilj bez vode elektrovojvodina bez struje big shopping centar đorđe balašević jp putevi srbije javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod štrajk katastar matičar klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe novorođenčad novosadsko porodilište isključenje vode Srbija vladimir putin betanija Novo naselje