Prerazmišljavanje: Jesenja razmena knjiga

Dragi knjigoložnici,

Prerazmišljavanje vas poziva na 5. razmenu knjiga, koja će se održati u nedelju, 21. oktobra u kulturnoj stanici Eđšeg, i trajati od 14 do 20h.

TEMA prve Razmene koja se održava u pravom dvorcu morala je biti — BAJKE, pa možete očekivati i poneku princezu i vilu među volonterkama, a u okviru programa imamo specijalni Čitanjac — čitanje sa najmlađima — koji se za ovu priliku na jedan dan izmešta iz Bulevar Books knjižara-kafe.

Drugi važni gost Jesenje razmene jeste inicijativa Knjigom do osmeha, na čijem ćete štandu knjige iz posebne ponude moći da kupite humanitarnim SMS-om.

Ako još niste, obavezno prelistajte knjige „U dalekom svetu običnih ljudi” i „Sve drveće, sva deca i svi bicikli u meni”, jer Književno popodne posvećujemo Milanu Tripkoviću i Vitomirki Trebovac. :)

Ono što se nije promenilo, već samo uvećalo, jeste hrpa knjiga koje ćete moći otkupiti prerazmišljonima (ako imate sačuvane kupone od prethodne razmene, I ONI VAŽE, ponesite ih), i prateći program koji obuhvata prodajnu izložbu sa motivima jeseni (Luna rukotvorine), književno popodne sa novosadskim piscima i svašta nešto što ćemo vam polako otkrivati.

Podstaknuti vašim primedbama i zapažanjima, u želji da iskustvo razmene učinimo još boljim, napravili smo još izmena u sistemu bodovanja, kako bismo smislenije razvrstali bazu knjiga. U zamenu za JEDNU knjigu iz svoje biblioteke, i dalje ćete moći da dobijete NAJMANJE JEDNU knjigu iz biblioteke Prerazmišljavanja, ali na sledeći način:

* 1 knjiga iz beletristike (proza) obezbeđuje vam 3-5 kupona
* 1 knjiga iz beletristike (poezija) obezbeđuje vam 2-3 kupona
* 1 enciklopedija obezbeđuje vam 5-8 kupona
* 1 knjiga iz oblasti neobuhvaćenih beletristikom (koja nije enciklopedija) obezbeđuje vam 2 kupona
* 10 džepnih 'knjiga' koje su dolazile uz Blic i sl. obezbeđuju 1 kupon
* Za sve ostalo i sve granične slučajeve (stripovi, kuvari, knjige na stranim jezicima itd.) vrednost u kuponima odredićemo na licu mesta. Daćemo sve od sebe da niko ne bude oštećen. 

Za razliku od prethodnih Razmena, NE PRIHVATAMO UDŽBENIKE ZA OSNOVNU I SREDNJU ŠKOLU, ali moći ćete da pregledate i uzmete one prikupljene u protekloj godini. :)

BODOVI U KUPONIMA NE IZRAŽAVAJU ODNOS ORGANIZATORA PREMA VREDNOSTI LITERATURE. OSMIŠLJENI SU I PROCENJENI PREMA POTRAŽNJI I ISKUSTVIMA UČESNIKA U RAZMENI.

Kupone koje dobijete u zamenu za donete knjige možete potrošiti kako god želite, prateći utvrđeni sistem bodovanja.

Sve donirane knjige i one prikupljene na razmeni biće poklonjene dalje. Kao i svaki put, deo će usrećiti aktivne čitaoce Prerazmišljavanja širom našeg jezičkog područja, a (najveći) deo biti uključen u narednu veliku razmenu.

* Ukoliko niste u prilici da dođete na sam događaj, ili vas ne zanima razmena kao takva, a ipak želite da knjigama koje vam nisu potrebne obogatite nečiju biblioteku, možete ih donirati preko stranice Prerazmišljavanje ili direktno organizatorkama Katarina Kostić i Ana Bogojev. Obećavamo da ćemo ih čuvati i pomoći im da pronađu novi dom.

** Razmena knjiga kao takva neprofitna je u svakom smislu, ali otvoreni smo za predloge kreativaca koji bi želeli da je ušarene prodajom svojih radova — zastajkivača, knjigama inspirisanog nakita, dnevnika čitanja i sl.

Vidimo se 21. oktobra u Eđšegu; do tada pažljivo pratite obaveštenja na event-u, biće iznenađenja i poklona i iznenađujućih poklona ;)


Prerazmišljavanje: Jesenja razmena knjiga
Kada? 21. oktobar 2018 . / Gde? Eđšeg - kulturna stanica

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 4 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

novi sad jkp lisje isključenja struje raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad bebe betanija gradsko groblje Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina sremski karlovci javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad uskrs promenada vremenska prognoza RHMZ sahrane vremenska prognoza novi sad novosađani servisne informacije Spens isključenje vode bez struje Isključenje struje bez vode