Boris Injac / Pripremi, Prozor, Sad!

U ponedeljak, 22. jula, u 20 sati, u Galeriji SULUV biće otvorena izložba crteža Pripremi, Prozor, Sad! Borisa Injca. Izložba će trajati do 2. avgusta 2019. godine.

Radovi nastaju rane 2018. godine reaktivnim izlivom brzih crteža koji posmatraju, proživljavaju i intuitivno skiciraju duhovna i fizička stanja prisutna u distanciranju, razdvajanju i razilaženju ljudi. Tema možda naivno iskrena, no definitivno nepopravljivo bezvremenska inspiracija i siže stvaranja. Rad „Bez imena u raju ili paklu“ je uvod u ta stanja prikazana u roju, vrtlogu lica, tela i simbola. Šta sve pulsira u usporenim momentima putovanja kroz ta razmišljanja koja čine ljudski život punim izazova i iskušenja. Grupne kompozicije asociraju na čistilište ili ritualističku scenu, a i ostali radovi sugerišu jedno mutirano stanje uparenih kontrasta, dualizama kao prostora između dve stvarnosti kao i unutarnje borbe dobra i zla. Ta celina čiji vibrirajući izraz puni i prazni, provodi kroz san i prolazi kroz stvarnost do konačnog zamora od sećanja i osećanja. Prozori se otvaraju i oslobađaju, redukuju zagledavanje u sebe kroz luftiranje. Naslov izložbe je više kao „zaslov“, jer buđenje unutrašnjeg je u neku ruku i destinacija ove krativne tranzicije.

Boris Injac je rodjen u Odžacima, diplomirao je u Londonu na Central Saint Martins College of Arts & Design –1998. na odseku za slikarstvo – Fine Art Painting BA (Hons).

Oblasti njegovih interesovanja su raznolike i njegov rad je povezan i neminovno vuce korene iz tema raseljavanja sa elementima tragi-komičnih odgovora i pitanja o savremenom i samostalnom otuđenju ljudi od ljudskog kao i čoveka od čovečanstva. Umetnik je u konstantnom preispitivanju sebe i prostora oko sebe što smatra zadatkom svakog umetnika, tako da su traganje i tumačenje različitih spoznaja u tom traganju osnovni pokretači njegovog delovanja.

Izlagao je u Londonu na grupnim i samostalnim izložbama, deo je kreativne Londonske scene i kao takav uključen u mnoga dešavanja i događaje. Njegovi radovi se nalaze u nekoliko privatnih kolekcija širom sveta. Trenutno živi i stvara na relaciji London I Novi Sad.

Boris Injac / Pripremi, Prozor, Sad!
Kada? 22. jul 2019 . u 20:00 h / Gde? Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 3 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.