Meditacija i muzika

Dobro došli na dve večeri radionice na temu Meditacija i muzika!

Večeri vode članice vokalno-instrumentalne grupe Blue Flower koja se već dvadeset godina bavi izvođenjem meditativne muzike Šri Činmoja. Blue Flower grupa je dosad nastupala na brojnim samostalnim koncertima u zemlji i inostranstvu kao i u sklopu velikih koncerata Songs of the Soul u Njujorku, Kaliforniji i širom Evrope.

U prijatnoj i opuštenoj atmosferi članice grupe pričaće o meditaciji i duhovnosti, uraditi nekoliko praktičnih vežbi, govoriti o spoju meditacije i muzike, a imaćete i priliku da uživate u kratkom koncertu meditativne muzike. Nakon koncerta, pozvani ste da i sami učestvujete u pevanju meditativnih pesama i tako direktno dobijete iskustvo snage muzike koja potiče iz samih dubina duše.

O muzici duše Šri Činmoj je rekao sledeće: „Nakon duboke molitve ili meditacije, muzika je od najvećeg značaja. U tren oka, muzika može da uzdigne našu svest. Kada slušamo duševnu muziku ili kada je i sami sviramo, naše unutrašnje postojanje trenutno se uspinje visoko, više, najviše. Ono se uspinje i ulazi u nešto onostrano....Muzika će igrati najvažniju ulogu u donošenju svetskog mira jer muzika otelovljuje Univerzalno Srce, srce jedinstva. Duševna, duhovna muzika hrani naš unutrašnji život. Ona nas nosi u Univerzalnu Svest i čini da osećamo da smo u harmoniji sa najvišim, najdubljim i najdaljim.“

Ulaz je besplatan!

Meditacija i muzika
Kada? 22. oktobar 2019 . u 19:00 h / Gde? Eđšeg - kulturna stanica

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.