Takmičenje kućnih pivara

Klub Pivara Novi Sad organizuje treće po redu internacionalno "Takmičenje kućnih pivara", koje će biti održano 21. i 22. septembra u klubu "Kapetan Barni" na Štrandu.


Pored takmičarskog dela, posetioce očekuje i muzički program tokom kog će nastupitiJosip A Lisac, Zbogom Brus Li, FunktastiCoalition, a ulaz na takmičenje je besplatan,kao i ulazak na Štrand u tom periodu.

 

Do 27. avgusta, do kada je trajao konkurs, prijavili su se takmičari  iz Srbije, ali i drugih država kao što su Poljska, Slovačka, Francuska, kao i takmičari širom regiona. Takmičenje će biti podeljeno u pet kategorija (APA, Porter/Stout, IPA, Pale Lager, Pšenično), a pobednike će izabrati internacionalni žiri, sastavljan od članova iz Poljske, Slovačke, Srbije i Hrvatske.

 

Specifično za ovo takmičenje jeste to što se ne takmiče afirmisane pivare, već takmičari koji u kućnim uslovima prave pivo sa domaćim sastojcima. "Iako u našoj zemlji još uvek nije dovoljno napredovao ovaj vid pivarstva, interesovanje za pravljenje domaćeg kraft piva je u porastu, te je ova manifestacija od velikog značaja za rast i popularizaciju još uvek mladog, zanatskog pivarstva", kažu organizatori, uz poziv zainteresovanim Novosađanima da dođu, ponesu kupaći i uživaju u različitim ukusima piva, dobroj klopi i muzici na plaži. 

 

Za detaljnije informacije posetite Fejsbuk stranicu Klub pivara Novi Sad.
Takmičenje kućnih pivara
Kada? 22. septembar 2018 . / Gde? Štrand

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

dan državnosti matičar novi sad vremenska prognoza elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad Sretenje novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana Vreme u Novom Sadu JGSP "Novi Sad" Republički hidrometeorološki zavod Spens servisne informacije novi sad Rumenka betanija isključenje vode bez vode Srbija dan zaljubljenih Vreme u Srbiji bebe Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo NURDOR isključenja struje novosadsko porodilište novosađani bez struje