KLAVIRSKI KONCERT

NEDELJNI KONCERT KLAVIRSKE MUZIKE U SVILARI

U nedelju u 19.00h u Kulturnoj stanici SVILARA u biće održan klavirski koncert mlade pijanistkinje Sofije Palurović.
Novosađani će na koncertu moći da uživaju u zvucima klasične muzike u izvođenju studentkinje završne godine Univerziteta muzike i izvođačkih umetnosti u Beču.
„Svaki koncert je moguće iskusiti samo jednom jer je klasična muzika potpuno neponovljiva, nedohvatljiva i uzbudljiva,a kao takva je preko potrebna našem gradu. Moj rodni Novi Sad je uvek bio i ostaće poseban, s' toga mu se rado vraćam. Kulturna stanica Svilara je jedno od mesta u Novom Sadu u kom još nisam imala priliku da nastupim. Čini se kao pravo mesto za razna kulturna dešavanja, a vizuelno ima neki poseban šarm. Uzbuđena sam da vidim i čujem kako jedan takav prostor sarađuje sa zvukom klavira,“ kaže pijanistkinja Sofija Palurović.
Sofija je završila srednju Muzičku školu “Isidor Bajić” u Novom Sadu, a potom je odlučila da školovanje nastavi u Beču. Za taj korak se, kako kaže, opredelila kako bi joj se pružilo više prilika za muzičko izražavanje. Repertoar krase kompozicije koje datiraju od doba baroka pa sve do muzike dvadesetog veka.
„Svaka od kompozicija ima neko svoje posebno vreme pa čak i prostor, i svaka je izabrana sa razlogom. Priznaću da Šumanove ''Scene iz detinjstva'' imaju posebno mesto u mom srcu s obzirom na to da se na svoje detinjstvo rado osvrćem,“ dodaje Sofija.
Na repertoaru su dela Baha, Hajdna, Betovena, Šumana, Šopena, Rahmanjinova, Prokofjeva i Mokranjca. Ulaz na koncert je slobodan.

KLAVIRSKI KONCERT
Kada? 22. septembar 2019 . u 19:00 h / Gde? Svilara - kulturna stanica

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

Spens jkp lisje novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija klinički centar vojvodine 27. novosadski maraton isključenja struje elektrovojvodina betanija servisne informacije novosadsko porodilište izmena režima saobraćaja Isključenje struje Aleksandar Vučić sahrane novi sad Elektrodistribucija Novi Sad šoping centar promenada matičar novi sad servisne informacije novi sad bez struje bebe KCV raspored sahrana i ispraćaja novosadska policija jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad bez vode novosađani isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo