Radoš Antonijević | Dekoltei i brojanice

Izložbu Dekoltei i brojanice čini više skulptorskih kompozicija koje međusobno nisu (nužno) povezane jedinstvenim narativom. Skulptorski tretman, svojstven Radošu Antonijeviću, povezuje sve kompozicije u jednu izložbenu celinu stvarajući tako mrežu metafora, ideja i mogućih zapleta.
Kružni tok izložbenog koncepta ima više ključnih tačaka. Vodi od kompozicije koja metaforično govori o procesu oblikovanja istorijskog pamćenja i promenljivosti identiteta na kolektivnom i individualnom nivou, preko skulpture kao neke vrste ritualnog objekta u kome se umetnik razračunava sa istorijom (nedavno) prošlog vremena, ali na neki način pokazuje i razumevanje i empatiju prema njemu, do defukcionalizovanih nađenih objekata, skulptorskom postavkom uvedenih u stanje prividne/stvarne tenzije, na koji način ih umetnik dovodi u kontekstualnu vezu sa savremenim srpskim društvom i sa krizom u kojoj se ono nalazi. Na kraju - uz skulpturalni predmet definisan sopstvenom funkcijom, koji ne možemo smestiti ni među nameštaj niti u arhitekturu, a bavi se jednom od važnih paradigmi društva spektakla, koje manipuliše pojedincima namećući im lažne vrednosti i trivijalne heroje - tu je i skulpturalna predstava koja je, kako iz racionalnih tako i iz sentimentalnih razloga, iskaz ili izraz potrebe za optimističnom slikom sveta.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/923159171384770/

Radoš Antonijević | Dekoltei i brojanice
Kada? 23. avgust 2019 . / Gde? Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 4 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

raspored sahrana novi sad Daško i Mlađa servisne informacije bez struje epk 2021 novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija havarija na vodovodu Elektrodistribucija Novi Sad sahrane novi sad almaško groblje betanija lisje gradsko groblje elektrovojvodina servisne informacije novi sad bebe jkp lisje isključenja struje Spens radosne vesti opens 2019 novosadsko porodilište OK Vojvodina groblje Isključenje struje bez vode odbojka sahrane Fruška gora