Tribina „Globalizacija i pauperizacija“

Tribina „Globalizacija i pauperizacija“ biće održana u petak, 23. avgusta u 19 časova u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Autor i predavač je prof. dr Ljubiša Despotović.


U predavanju ćemo nastojati da demistifikujemo određene mitove moderne svetske ekonomije, pa i same ekonomske nauke, u pokušaju da objasnimo zašto su neke zemlje i regioni u stalnoj zoni ekonomskog i modernizacijskog sumraka, a druge, one razvijene, na blagodatnoj svetlosti ekonomskog blagostanja. Jedan od takvih mitova-opsena je i mit o poklapanju ekonomskih teorija sa ekonomskom stvarnošću, preciznije mit o tome da je ekonomska istorija isto što i istorija ekonomskih teorija. O tome da one međusobno komuniciraju, da ekonomska teorija i ekonomska praksa imaju visok stepen podudarnosti i da najrazvijenije zemlje sveta slepo poštuju ekonomsku nauku u planiranju i realizaciji svojih ekonomskih interesa. Biće da je na delu logika – ekonomske teorije prodajte drugima, a sami radite samo ono što vam je korisno-profitabilno.


      

Tribina „Globalizacija i pauperizacija“
Kada? 23. avgust 2019 . u 19:00 h / Gde? Kulturni centar Novog Sada

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 4 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

matičar novi sad horoskop novosadsko porodilište novorođenčad jkp lisje dnevni horoskop Elektrodistribucija Novi Sad astrologija isključenja bez vode isključenja struje elektrovojvodina zagađenje jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad Isključenje struje servisne informacije novi sad zodijak JKP Vodovod i kanalizacija bebe magla isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo kural horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja sremska kamenica betanija zagađenje vazduha sahrane novi sad