Tribina „Globalizacija i pauperizacija“

Tribina „Globalizacija i pauperizacija“ biće održana u petak, 23. avgusta u 19 časova u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Autor i predavač je prof. dr Ljubiša Despotović.


U predavanju ćemo nastojati da demistifikujemo određene mitove moderne svetske ekonomije, pa i same ekonomske nauke, u pokušaju da objasnimo zašto su neke zemlje i regioni u stalnoj zoni ekonomskog i modernizacijskog sumraka, a druge, one razvijene, na blagodatnoj svetlosti ekonomskog blagostanja. Jedan od takvih mitova-opsena je i mit o poklapanju ekonomskih teorija sa ekonomskom stvarnošću, preciznije mit o tome da je ekonomska istorija isto što i istorija ekonomskih teorija. O tome da one međusobno komuniciraju, da ekonomska teorija i ekonomska praksa imaju visok stepen podudarnosti i da najrazvijenije zemlje sveta slepo poštuju ekonomsku nauku u planiranju i realizaciji svojih ekonomskih interesa. Biće da je na delu logika – ekonomske teorije prodajte drugima, a sami radite samo ono što vam je korisno-profitabilno.


      

Tribina „Globalizacija i pauperizacija“
Kada? 23. avgust 2019 . u 19:00 h / Gde? Kulturni centar Novog Sada

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 4 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

Daško i Mlađa almaško groblje sahrane servisne informacije epk 2021 bebe betanija gradsko groblje Isključenje struje groblje bez vode Spens havarija na vodovodu lisje sahrane novi sad novorođenčad bez struje Fruška gora novosadsko porodilište OK Vojvodina radosne vesti raspored sahrana novi sad opens 2019 servisne informacije novi sad elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad odbojka jkp lisje isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija