Autor nije prisutan: R.Keno, "Stilske vežbe"

Uigrani radijski dvojac Đorđe i Damir za vas ovoga puta čitaju odlomke iz knjige Remona Kenoa “Stilske vežbe”. Ponedeljak od 21h u dvorištu Crne kuće!

Remon Keno rođen je u Avru 1903. godine. Počeo je da objavljuje stihove sa nepunih sedamnaest godina. On od početka svoje književne karijere ispoljava odvratnost prema pisanom jeziku, jeziku iz biblioteka, koji po njemu nema više veze sa živim francuskim jezikom kojim ljudi zapravo govore. Keno se opredeljuje za ovaj drugi i iz njega unosi u svoje pesme mnoge reči, nove izraze i stilske obrte. Tako je izgradio poseban, svoj stil, do tada nepoznat u francuskom pisanom jeziku. Keno piše i romane u kojima je isto tako originalan i svojstven kao što je bio naročito u svojim prvim dvema zbirkama poezije.

‎”Stilske vežbe”, jedno od najpoznatijih Kenoovih dela, objavljeno je 1947. godine. U njima je isti događaj ispričan na 99 različitih načina. Druga poznata dela su “Caca u metrou” i “Moj prijatelj Pjero”.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/200933743881376/

Autor nije prisutan: R.Keno, "Stilske vežbe"
Kada? 23. jul 2018 . u 21:00 h / Gde? Omladinski centar CK13 (Crna kuća)

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

novosađani odbojka bebe bez struje uskrs sremski karlovci servisne informacije novosadsko porodilište Republički hidrometeorološki zavod gradsko groblje vremenska prognoza isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje sahrane JGSP "Novi Sad" elektrovojvodina novorođenčad bez vode Hitna pomoć betanija Petrovaradin isključenja struje Spens servisne informacije novi sad vremenska prognoza novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad jkp lisje novi sad