Autor nije prisutan: R.Keno, "Stilske vežbe"

Uigrani radijski dvojac Đorđe i Damir za vas ovoga puta čitaju odlomke iz knjige Remona Kenoa “Stilske vežbe”. Ponedeljak od 21h u dvorištu Crne kuće!

Remon Keno rođen je u Avru 1903. godine. Počeo je da objavljuje stihove sa nepunih sedamnaest godina. On od početka svoje književne karijere ispoljava odvratnost prema pisanom jeziku, jeziku iz biblioteka, koji po njemu nema više veze sa živim francuskim jezikom kojim ljudi zapravo govore. Keno se opredeljuje za ovaj drugi i iz njega unosi u svoje pesme mnoge reči, nove izraze i stilske obrte. Tako je izgradio poseban, svoj stil, do tada nepoznat u francuskom pisanom jeziku. Keno piše i romane u kojima je isto tako originalan i svojstven kao što je bio naročito u svojim prvim dvema zbirkama poezije.

‎”Stilske vežbe”, jedno od najpoznatijih Kenoovih dela, objavljeno je 1947. godine. U njima je isti događaj ispričan na 99 različitih načina. Druga poznata dela su “Caca u metrou” i “Moj prijatelj Pjero”.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/200933743881376/

Autor nije prisutan: R.Keno, "Stilske vežbe"
Kada? 23. jul 2018 . u 21:00 h / Gde? Omladinski centar CK13 (Crna kuća)

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

bez struje novosađani bez vode vremenska prognoza JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina bebe MUP odbojkaški klub vojvodina vremenska prognoza novi sad isključenja struje isključenje vode Republički hidrometeorološki zavod istraživanje Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad novosadsko porodilište OK Vojvodina zdravlje vladimir putin klinika za ginekologiju i akušerstvo novi sad beograd Isključenje struje RHMZ matičar javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija novorođenčad Srbija betanija