Katar - PREMIJERA


Ponedeljak, 23. septembar 2019. u 20:30 - Scena: Kamerna scena
Tekst i režija: Ognjen Petković
SNP i Udruženje Mansarda uz podršku Grada Novog Sada i Fondacije "Novi Sad 2021"


Katar je priča o trojici prijatelja koji se, u nepokolebljivoj želji za promenom života, odlučuju za odvažan poduhvat - odlazak u Katar. Svaki od njih u sebi nosi teskobu sopstvene sudbine, sećanja kojih se lakše ili teže odriču i koja ih emotivno vode i golemu nadu da će se odlaskom osloboditi stišnjenosti koja je naselila njihove umove i duše.


U sveukupnoj atmosferi prožima se neki lepršav optimizam koji se ili tek nazire, preplićući se sa strahom od neizvesnosti, ili, pak, nezadrživo preplavljuje pojedinca.
Priča je bliska nama svima, ne samo onima koji su otišli ili žele da odu, već i onima koji ostaju i ne žele da odu. Prepoznatljivi su nespokoj, osećaj duhovne skučenosti, potreba za slobodom kao motiv i nesalomiva vedrina kao podrazumevajući kontrast.


Igraju: Strahinja Bojović, Grigorije Jakišić, Miodrag Petronje, Ljubiša Milišić, Dunja Korica / Nađa Filipić.
Scenograf je Saša Senkovića a kostimograf Senka Ranosavljević.


Predstava je rađena u saradnji Srpskog narodnog pozorišta sa Udruženjem građana „Mansarda“ i Fondacijom Novi Sad 2021.


Više detalja: https://prodaja.snp.org.rs/rs/site/index

Katar - PREMIJERA
Kada? 23. septembar 2019 . u 20:30 h / Gde? Srpsko narodno pozorište

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 5 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

  • Liljana

    pre 37 dana i 18 sati

    Zao mi je sto su sajt snp o rezervacijam I repertoaru ne radi, tako da I pored velike zelje ne mogu da dodjem do karata.

bez vode novorođenčad isključenja struje servisne informacije novi sad jkp lisje JGSP "Novi Sad" isključenje vode šoping centar promenada petrovaradinska tvrđava novi sad elektrovojvodina jkp novosadska toplana Aleksandar Vučić bez struje Elektrodistribucija Novi Sad Spens raspored sahrana i ispraćaja betanija raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane novi sad bebe Isključenje struje servisne informacije KCV matičar novi sad novosadska policija novosadsko porodilište novosađani klinički centar vojvodine JKP Vodovod i kanalizacija