Hasanaginica - PREMIJERA

Probe predstave "Hasanaginica" u Novosadskom pozorištu/Ujvideki Szinhaz počele su 8. marta. Tekst Ljubomira Simoića režiraće Andraš Urban.

Igraće: Livia Banka, Terezia Figura, Daniel Gomboš, Daniel Husta, Arpad Mesaroš, Atila Nemet, Robert Ožvar, Gabor Pongo, Zoltan Širmer i Marta Bereš kao gošća iz pozorišta "Deže Kostolanji". Tekst je na mađarski preveo Robert Lenard koji je sa Vedranom Božinović i dramaturg na predstavi. Scenograf će biti Andraš Urban, kostimograf Milica Grbić-Komazić, kompozitor Irena Popović. 

Premijera se planira za 24. april. 

Hasanaginica nije samo drevna priča o ljubavi, bolu, muškarcu i ženi, porodici. Hasanaginica je pre svega priča o ženi. O ženama. Da, naizgled je o položaju žene usred islamske neke države ‒ ali ruku na srce, položaj žene je samo naizgled bolji kod nas ili čak u nekoj civilizovanijoj zemlji. Usred svetskih i lokalnih skandala zlostavljanja žena ‒ stiže večna priča o večnom zlostavljanju apsolutne žene i majke. 

#metoo #hasanaginica

Andrašu Urbanu ovo je četvrta režija u Novosadskom pozorištu. Režirao je "Marat the Sad", "Bana Banka i "Neoplantu", koja je možda i najuspešnija predstava Novosadskog pozorišta, ne samo zato što je dobila pregršt nagrada, između ostalog, trijumfovala na Sterijinom pozorju, već i zato što je proputovala ceo eks ju region i bila izvedena na svim važnim regionalnim festivalima. 
Hasanaginica - PREMIJERA
Kada? 24. april 2018 . u 19:00 h / Gde? Novosadsko pozorište / Újvidéki Színház

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

konkurs novorođenčad isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija bez vode horoskopski znaci istraživanje vremenska prognoza novi sad betanija bez struje zdravlje RHMZ klinički centar vojvodine Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad Vreme u Novom Sadu Spens Isključenje struje novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode Poljoprivredni sajam bebe vremenska prognoza elektrovojvodina horoskop medicinski fakultet Srbija novi sad