Hasanaginica - PREMIJERA

Probe predstave "Hasanaginica" u Novosadskom pozorištu/Ujvideki Szinhaz počele su 8. marta. Tekst Ljubomira Simoića režiraće Andraš Urban.

Igraće: Livia Banka, Terezia Figura, Daniel Gomboš, Daniel Husta, Arpad Mesaroš, Atila Nemet, Robert Ožvar, Gabor Pongo, Zoltan Širmer i Marta Bereš kao gošća iz pozorišta "Deže Kostolanji". Tekst je na mađarski preveo Robert Lenard koji je sa Vedranom Božinović i dramaturg na predstavi. Scenograf će biti Andraš Urban, kostimograf Milica Grbić-Komazić, kompozitor Irena Popović. 

Premijera se planira za 24. april. 

Hasanaginica nije samo drevna priča o ljubavi, bolu, muškarcu i ženi, porodici. Hasanaginica je pre svega priča o ženi. O ženama. Da, naizgled je o položaju žene usred islamske neke države ‒ ali ruku na srce, položaj žene je samo naizgled bolji kod nas ili čak u nekoj civilizovanijoj zemlji. Usred svetskih i lokalnih skandala zlostavljanja žena ‒ stiže večna priča o večnom zlostavljanju apsolutne žene i majke. 

#metoo #hasanaginica

Andrašu Urbanu ovo je četvrta režija u Novosadskom pozorištu. Režirao je "Marat the Sad", "Bana Banka i "Neoplantu", koja je možda i najuspešnija predstava Novosadskog pozorišta, ne samo zato što je dobila pregršt nagrada, između ostalog, trijumfovala na Sterijinom pozorju, već i zato što je proputovala ceo eks ju region i bila izvedena na svim važnim regionalnim festivalima. 
Hasanaginica - PREMIJERA
Kada? 24. april 2018 . u 19:00 h / Gde? Novosadsko pozorište / Újvidéki Színház

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

MUP novosadsko porodilište novosađani betanija isključenja struje vremenska prognoza bebe RHMZ matičar novorođenčad elektrovojvodina vladimir putin vremenska prognoza novi sad Srbija novi sad Isključenje struje beograd javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod bez vode odbojkaški klub vojvodina istraživanje bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode OK Vojvodina Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad zdravlje