Izložba: Kevin Džerom Everson, apstraktni ideal

Izložba: Kevin Džerom Everson, apstraktni ideal
Otvaranje: petak | 24. maj 2019. | 19.00h
Galerija S
Trajanje: 24. maj – 24. jun 2019.
Muzej savremene umetnosti Vojvodine | Dunavska 37 | Novi Sad
Kustos: Greg de Kjur (Greg de Cuir Jr)
Kustoskinja iz MSUV: Mirjana Dušić


Nakon hvaljene prezentacije filmskih radova Kevina Džeroma Eversona 2017. godine u galeriji Tejt Modern u Londonu, iscrpnog preseka karijere 2018. u Harvardskom filmskom arhivu i retrospektive u pariskom Centru Pompidu u martu ove godine kao deo festivala Cinéma du réel, ovaj uticajni američki umetnik dolazi, na vrhuncu svoje uspešne karijere, u Muzej savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, na samostalnu izložbu svojih radova. Galerijska izložba obuhvata digitalne projekcije, u obliku instalacija, kratkih filmova Kevina Džeroma Eversona snimljenih na 16mm, kao i njegov osmočasovni magnum-opus Park Lanes.

Kevin Džerom Everson jedan je od najznačajnijih i najproduktivnijih filmskih umetnika danas, sa više od 150 filmova i video-radova. Eversonov stil prepoznaje se odmah – u odsustvu stila, u redukciji i pročišćenju stila. Možemo to nazvati antiestetikom, isticanjem u prvi plan postupaka i detalja iz svakodnevice – ali je najvažnije da Everson konstantno istražuje društvene i kulturne uslove u kojima žive američki crnci u 21. veku.

Izložba se realizuje u saradnji kustosa Greg de Kjura sa Muzejem savremene umetnosti Vojvodine uz svesrdnu pomoć kustoskinje Muzeja Mirjane Dušić, Centra za nove medije_kuda.org iz Novog Sada i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu. Posebna zahvalnost duguje se Galeriji Endrju Kreps (Andrew Kreps Gallery), Picture Palace Pictures i Trilobite-Arts DAC.
#16mm #filmmaker #msuv #prostorotvorenihmogucnosti

Izložba: Kevin Džerom Everson, apstraktni ideal
Kada? 24. maj 2019 . u 19:00 h / Gde? Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 5 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
1

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

vremenska prognoza centralno groblje u Futogu almaško groblje Isključenje struje Zavod za transfuziju krvi Vojvodine klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje betanija novosađani javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenja struje klinički centar vojvodine elektrovojvodina gradsko groblje novosadsko porodilište servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad bebe servisne informacije RHMZ Republički hidrometeorološki zavod bez vode Vreme u Novom Sadu Novo groblje u Petrovaradinu isključenje vode sahrane JKP Vodovod i kanalizacija vrućine u novom sadu KCV novorođenčad