Izložba: Kevin Džerom Everson, apstraktni ideal

Izložba: Kevin Džerom Everson, apstraktni ideal
Otvaranje: petak | 24. maj 2019. | 19.00h
Galerija S
Trajanje: 24. maj – 24. jun 2019.
Muzej savremene umetnosti Vojvodine | Dunavska 37 | Novi Sad
Kustos: Greg de Kjur (Greg de Cuir Jr)
Kustoskinja iz MSUV: Mirjana Dušić


Nakon hvaljene prezentacije filmskih radova Kevina Džeroma Eversona 2017. godine u galeriji Tejt Modern u Londonu, iscrpnog preseka karijere 2018. u Harvardskom filmskom arhivu i retrospektive u pariskom Centru Pompidu u martu ove godine kao deo festivala Cinéma du réel, ovaj uticajni američki umetnik dolazi, na vrhuncu svoje uspešne karijere, u Muzej savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, na samostalnu izložbu svojih radova. Galerijska izložba obuhvata digitalne projekcije, u obliku instalacija, kratkih filmova Kevina Džeroma Eversona snimljenih na 16mm, kao i njegov osmočasovni magnum-opus Park Lanes.

Kevin Džerom Everson jedan je od najznačajnijih i najproduktivnijih filmskih umetnika danas, sa više od 150 filmova i video-radova. Eversonov stil prepoznaje se odmah – u odsustvu stila, u redukciji i pročišćenju stila. Možemo to nazvati antiestetikom, isticanjem u prvi plan postupaka i detalja iz svakodnevice – ali je najvažnije da Everson konstantno istražuje društvene i kulturne uslove u kojima žive američki crnci u 21. veku.

Izložba se realizuje u saradnji kustosa Greg de Kjura sa Muzejem savremene umetnosti Vojvodine uz svesrdnu pomoć kustoskinje Muzeja Mirjane Dušić, Centra za nove medije_kuda.org iz Novog Sada i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu. Posebna zahvalnost duguje se Galeriji Endrju Kreps (Andrew Kreps Gallery), Picture Palace Pictures i Trilobite-Arts DAC.
#16mm #filmmaker #msuv #prostorotvorenihmogucnosti

Izložba: Kevin Džerom Everson, apstraktni ideal
Kada? 24. maj 2019 . u 19:00 h / Gde? Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 5 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
1

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

bez vode isključenja struje opens 2019 servisne informacije jkp lisje elektrovojvodina novorođenčad betanija sahrane novi sad štrand almaško groblje servisne informacije novi sad lisje bez struje isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad bebe Elektrodistribucija Novi Sad novosađani policija novosadska policija JKP Vodovod i kanalizacija sahrane Spens Novo naselje opens distrikt gradsko groblje raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište