LP DUO-Koncert za dva hibridna klavira

LP Duo - KONCERT ZA DVA HIBRIDNA KLAVIRA
KONCERT ĆE SE U NOVOSADSKOJ SINAGOGI ODRŽATI U SUBOTU
25.MAJA 2019 SA POČETKOM U 20 i 30 sati

Sonja Lončar i Andrija Pavlović (LP Duo) su višestruko nagrađivani pijanisti, kompozitori i inovatori na polju savremene i elektronske muzike. Elegancija klasike, sloboda džeza i snaga rokenrola su sinonimi za njihovu muziku. Nastupali su širom sveta u koncertnim dvoranama poput Carnegi Hall, Njujork, Kennedy Center, Vašington, NUS Singapore, Royal Danish Opera & Theater, Kopenhagen, itd. Jedni su od pokretača internacionalnog, umetničko-naučnog projekta ,,Kvantna muzika”. Izumitelji su novog zvuka hibridnog klavira koji spaja akustične klavire sa elektronikom. Komponuju muziku za pozorište, TV, film a u okviru alter ega LP Elektro, stvaraju otpuno novu, retro-elektronsku muziku.Hibridni klavir spaja bilo koji akustični klavir sa kompjuterima pomoću posebno dizajniranog mehanizma koji se ugrađuje u klavire pre svakog nastupa LP Dua. Pomoću ovakvog instrumenta, Sonja i Andrija stvaraju potpuno novi (klavirski) zvuk, svirajući istovremeno klavire sa digitalnim sintisajzerima.
Dobro je poznato da je mehanizam pravih klavira i dalje neprevaziđen i da ni jedan digitalni klavir ne može oponašati svojstva akustičnih klavira.
Jedinstvenom inovacijom hibridnog klavira, svaki stari ili novi klavir postaje potpuno novi instrument koji ima širu upotrebnu vrednost.

LP Duo su trenutno verovatno jedini pijanisti i duo na svetu, koji nastupaju na ovakav način. Do sada, hibridni klavir je imao premijeru u Singapuru, Njujorku, Londonu, Hanoveru, Kopenhagenu, Ljubljani, Beogradu, a sad evo i u Novom Sadu.

Sve što budete čuli, Sonja i Andrija izvode uživo.

Ulaznice po veoma pristupačnim cenama od 1.000,00 za srednja i 900,00 za bočna sedišta se mogu ‘’on line’’ nabaviti preko sajta Muzičke omladine Novog Sada ili direktno u prostorijama MONS-a kao i u Sinagogi sat vremena pre početka koncerta.

Više detalja: https://www.youtube.com/watch?v=BVW-6qDWcqU&list=RDBVW-6qDWcqU&start_radio=1

LP DUO-Koncert za dva hibridna klavira
Kada? 25. maj 2019 . u 20:30 h / Gde? Novosadska sinagoga

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 6 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
3
0

* Sva polja su obavezna

  • Љиљана Ђенић

    pre 58 dana i 15 sati

    ...да се упознамо...

novorođenčad Isključenje struje jkp lisje betanija Vreme u Novom Sadu sahrane raspored sahrana i ispraćaja vremenska prognoza bebe restorani novi sad Hitna pomoć matičar novi sad Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje bez vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije novi sad elektrovojvodina raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad gradsko groblje servisne informacije novosadsko porodilište horoskop novosađani RHMZ isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana