LP DUO-Koncert za dva hibridna klavira

LP Duo - KONCERT ZA DVA HIBRIDNA KLAVIRA
KONCERT ĆE SE U NOVOSADSKOJ SINAGOGI ODRŽATI U SUBOTU
25.MAJA 2019 SA POČETKOM U 20 i 30 sati

Sonja Lončar i Andrija Pavlović (LP Duo) su višestruko nagrađivani pijanisti, kompozitori i inovatori na polju savremene i elektronske muzike. Elegancija klasike, sloboda džeza i snaga rokenrola su sinonimi za njihovu muziku. Nastupali su širom sveta u koncertnim dvoranama poput Carnegi Hall, Njujork, Kennedy Center, Vašington, NUS Singapore, Royal Danish Opera & Theater, Kopenhagen, itd. Jedni su od pokretača internacionalnog, umetničko-naučnog projekta ,,Kvantna muzika”. Izumitelji su novog zvuka hibridnog klavira koji spaja akustične klavire sa elektronikom. Komponuju muziku za pozorište, TV, film a u okviru alter ega LP Elektro, stvaraju otpuno novu, retro-elektronsku muziku.Hibridni klavir spaja bilo koji akustični klavir sa kompjuterima pomoću posebno dizajniranog mehanizma koji se ugrađuje u klavire pre svakog nastupa LP Dua. Pomoću ovakvog instrumenta, Sonja i Andrija stvaraju potpuno novi (klavirski) zvuk, svirajući istovremeno klavire sa digitalnim sintisajzerima.
Dobro je poznato da je mehanizam pravih klavira i dalje neprevaziđen i da ni jedan digitalni klavir ne može oponašati svojstva akustičnih klavira.
Jedinstvenom inovacijom hibridnog klavira, svaki stari ili novi klavir postaje potpuno novi instrument koji ima širu upotrebnu vrednost.

LP Duo su trenutno verovatno jedini pijanisti i duo na svetu, koji nastupaju na ovakav način. Do sada, hibridni klavir je imao premijeru u Singapuru, Njujorku, Londonu, Hanoveru, Kopenhagenu, Ljubljani, Beogradu, a sad evo i u Novom Sadu.

Sve što budete čuli, Sonja i Andrija izvode uživo.

Ulaznice po veoma pristupačnim cenama od 1.000,00 za srednja i 900,00 za bočna sedišta se mogu ‘’on line’’ nabaviti preko sajta Muzičke omladine Novog Sada ili direktno u prostorijama MONS-a kao i u Sinagogi sat vremena pre početka koncerta.

Više detalja: https://www.youtube.com/watch?v=BVW-6qDWcqU&list=RDBVW-6qDWcqU&start_radio=1

LP DUO-Koncert za dva hibridna klavira
Kada? 25. maj 2019 . u 20:30 h / Gde? Novosadska sinagoga

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 5 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
2
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

jkp lisje jkp novosadska toplana bebe raspored sahrana novi sad servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija horoskop novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode novorođenčad bez vode sahrane Vreme u Novom Sadu gradsko groblje Elektrodistribucija Novi Sad odbojka javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad isključenja struje novosađani elektrovojvodina RHMZ Spens bez struje Isključenje struje betanija servisne informacije novi sad plato spensa Republički hidrometeorološki zavod