Otvaranje izložbe "Vertikale u terakoti"

Igor Smiljanić / VERTIKALE U TERAKOTI


Otvaranje izložbe:  Ponedeljak, 25. mart, 19 časova


(25. mart – 4. april 2019.)


U ponedeljak, 25. marta, u 19 časova, u Galeriji SULUV biće otvorena izložba skulptura Vertikale u terakoti Igora Smiljanića. Izložba će trajati do 4. aprila 2019.


Vertikalnost u prirodi i u umetnosti je moje interesovanje kao motiv vajarskog stvaralaštva. Uspravna i iskošena stabla u hibernaciji u kojoj se nalaze deluju impresivno. Takođe i drugi činioci, žbunje, grupa stabala, motivišu me za nastanak skulptura. Moje skulpture u terakoti su sačinjene od delova. Sistemom repeticije i umnožavanja dolazim do celina koje su uglavnom većeg i velikog formata. Nazivi skulptura su često segment, segmenti itd. Zato što su sastavljeni od mnoštva elemenata. Permanentna pasioniranost prema vertikalnosti i stubolikosti je bila razlog za moje interesovanje za vajarsku umetnost. Stub je čvrst oslonac u prirodi i čovekovom iskustvu pri građenju staništa za sebe. U jednom istorijskom trenutku je stub postao i predmet umetničkog istraživanja. Ova izložba je koncipirana kao postavka jedne vertikalne skulpture velikog formata i nekoliko skulptura manjeg formata.


Autor

Otvaranje izložbe "Vertikale u terakoti"
Kada? 25. mart 2019 . u 19:00 h / Gde? Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

klinika za ginekologiju i akušerstvo protest novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad bez struje sahrane novorođenčad bez vode Vreme u Novom Sadu ishrana gradsko groblje RHMZ Republički hidrometeorološki zavod bebe novosađani vremenska prognoza novi sad betanija namirnice isključenje vode raspored sahrana novi sad Isključenje struje jkp lisje Novo naselje JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina jkp novosadska toplana vremenska prognoza isključenja struje novi sad servisne informacije novi sad