Otvaranje izložbe "Vertikale u terakoti"

Igor Smiljanić / VERTIKALE U TERAKOTI


Otvaranje izložbe:  Ponedeljak, 25. mart, 19 časova


(25. mart – 4. april 2019.)


U ponedeljak, 25. marta, u 19 časova, u Galeriji SULUV biće otvorena izložba skulptura Vertikale u terakoti Igora Smiljanića. Izložba će trajati do 4. aprila 2019.


Vertikalnost u prirodi i u umetnosti je moje interesovanje kao motiv vajarskog stvaralaštva. Uspravna i iskošena stabla u hibernaciji u kojoj se nalaze deluju impresivno. Takođe i drugi činioci, žbunje, grupa stabala, motivišu me za nastanak skulptura. Moje skulpture u terakoti su sačinjene od delova. Sistemom repeticije i umnožavanja dolazim do celina koje su uglavnom većeg i velikog formata. Nazivi skulptura su često segment, segmenti itd. Zato što su sastavljeni od mnoštva elemenata. Permanentna pasioniranost prema vertikalnosti i stubolikosti je bila razlog za moje interesovanje za vajarsku umetnost. Stub je čvrst oslonac u prirodi i čovekovom iskustvu pri građenju staništa za sebe. U jednom istorijskom trenutku je stub postao i predmet umetničkog istraživanja. Ova izložba je koncipirana kao postavka jedne vertikalne skulpture velikog formata i nekoliko skulptura manjeg formata.


Autor

Otvaranje izložbe "Vertikale u terakoti"
Kada? 25. mart 2019 . u 19:00 h / Gde? Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

isključenje vode novosađani horoskop novorođenčad bez vode elektrovojvodina horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane raspored sahrana novi sad matičar novi sad bebe Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije servisne informacije novi sad sahrana JKP Vodovod i kanalizacija sremski karlovci jkp lisje detelinara bez struje jkp novosadska toplana Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište vremenska prognoza isključenja struje gradsko groblje betanija