Tribina o upravljanju otpadom u Radio kafeu

Srbija je na samom dnu evropskih zemalja po pitanju upravljanja otpadom koje se postavlja kao jedno od važnijih pred naše buduće učlanjenje u Evropsku uniju, a procene su da gubimo desetine miliona evra svake godine zbog nemara.

EU ne podržava stvaranje deponija na duži rok, a najbolji rezultati su se pokazali u onim zemljama koje imaju visok procenat termičkog tretmana otpada u kombinaciji sa dobro organizovanom reciklažnom industrijom. Zato se traži unapređenje primarne selekcije i reciklaže, a otpad koji se ne može iskoristiti, trebalo bi kompostirati ili iskoristiti kao gorivo.

Na koji način će se rešiti problem upravljanja otpadom, kakvo je stanje regionalnih deponija, kolika su ulaganja potrebna, kako obezbediti novac i kako uticati na izuzetno nizak nivo ekološke svesti pojedinca, neke su od tema o kojima će se govoriti na tribini koja će biti održana u ponedeljak 25. septembra, u Radio kafeu.

Učestvuju:

- Nemanja Erceg, pomoćnik pokrajinskog sekretara za Sektor čistije proizvodnje, obnovljive izvore energije i održivi razvoj
- Igor Jezdimirović, predsednik udruženja "Inženjeri zaštite životne sredine"
- Goran Čabradi, narodni poslanik i predsednik Zelene stranke
- Kristina Cvejanov, Srpska asocijacija reciklera ambalažnog otpada

Tribina u Radio kafeu (Miletićeva 45) počinje u 17 časova i otvorena je za sve građane.

Organizuje je Fondacija 021 u okviru projekta "Civilno društvo za unapređenje pristupa Srbije Evropskoj uniji", u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom i uz podršku ambasade Švedske.

Tribina o upravljanju otpadom u Radio kafeu
Kada? 25. septembar 2017 . u 17:00 h / Gde? Radio Cafe

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

istraživanje saobraćaj novorođenčad novosađani isključenja struje Srbija horoskopski znaci elektrovojvodina horoskop novi sad bez vode Petrovaradin Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod Hitna pomoć gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez struje vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad zdravlje RHMZ betanija isključenje vode Vreme u Novom Sadu Spens jkp novosadska toplana bebe ljubavni horoskop novosadsko porodilište