Tribina Položaj prevodilaca i prevodilaštva u izdavaštvu

U knjižari Zenit u Novom Sadu se 26. februara 2020. godine od 18 časova održava tribina „Položaj prevodilaca i prevodilaštva u izdavaštvu“ otvorena za sve zainteresovane za ovu temu.

Tribina će biti usmerena na četiri podjednako važne teme: položaj prevodilaca kao samostalnih umetnika, pravednost u prevodilačko-autorskim ugovorima, autorska prava i (ne)vidljivost književnih prevodilaca i književnog prevodilaštva u društvu.

Četiri teme će biti obrađene iz tri ugla – ugla književnog prevodioca, ugla urednika izdavačke kuće i ugla univerzitetskog profesora.

Govornici na tribini su: (1) Vesna Stamenković, prevodilac beletristike, humanistike, poezije i dečje književnosti s engleskog, španskog i portugalskog jezika, kao i na engleski jezik; član je i sekretar Odbora za međunarodnu saradnju Udruženja književnih prevodilaca Srbije, koji organizuje Beogradske međunarodne prevodilačke susrete; već devet godina je u upravi Udruženja i bila je njegov potpresednik od 2012. do 2016. godine; (2) Aleksandar Šurbatović, glavni i odgovorni urednik u izdavačkoj kući Dereta; u svom izdavačkom opusu uredio je i priredio preko 200 naslova do sada, uglavnom prevedene književnosti; prevodilac je proze i poezije s engleskog jezika; i (3) Ivana Đurić Paunović, redovni profesor engleske književnosti i književnog prevođenja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i višestruko nagrađivani književni prevodilac Džulijana Barnsa, Vladimira Nabokova, Vilijama Trevora, Klajva Barkera, Pola Ostera, Andžele Karter, Samjuela Beketa…

Moderator je Milica Dragićević, prevodilac i osnivač bloga za prevodioce Prevodilaštvo.

Ulaz je slobodan.

Više detalja: http://prevodilastvo.blog/2020/02/16/polozaj-prevodilaca-i-prevodilastva-u-izdavastvu/

Tribina Položaj prevodilaca i prevodilaštva u izdavaštvu
Kada? 26. februar 2020 . u 18:00 h / Gde? Zenit

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 5 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.