Koncert: Gospel ansambl Ingramettes

Dani američke kulture
Doživite čaroliju pravog američkog gospela!

Program se realizuje zahvaljujući podršci Grada Novog Sada i Ambasade SAD u Srbiji
Ulaz je SLOBODAN

***
Više od pet decenija ansambl „Ingramettes“ širi svoju muziku i veru u zajednicama Tajdvotera i Pidmonta. Ime koje je neraskidivo vezano za ovu pevačku grupu jeste Megi Ingram – „Mama”. Rođena je 4. jula 1930. godine na plantaži Malholanda u okrugu Kofi, u Džordžiji. Još kao dete radila je s roditeljima na poljima pamuka i duvana. Veoma rano Megi je otkrila i svoj veliki dar za muziku, počela da svira klavir i peva, ali i razvila ljubav prema crkvi i Jevanđelju. Osnovala je pevačku grupu „Sister Maggie Ingram & the Ingramettes“, koja vrlo brzo stiče popularnost i postaje tražena širom Floride. Godine 1961. Megi se s porodicom seli u Ričmond, gde se ubrzo svi pridružuju Crkvi boga u Hristu (kongregacija Hrama ljubavi) i počinju da pevaju službe u gradu, ali i šire. Takođe, sa svojom decom Megi počinje da peva službe u zatvorima, udružuje se s baptističkom crkvom „Mount Gilead“, s kojom 1970. godine pokreće razne programe, kao što je npr. „porodični dan“, u zatvorima u Virdžiniji.

Dobitnica je brojnih priznanja. Između ostalih, tu su prestižna Nagrada kulturne baštine Virdžinije (Virginia Heritage Award) 2009. i titula doktora muzike koju joj je 2011. dodelio Univerzitet i semenište Virdžinije „Triumphant“. Produkcija Megi Ingram i njene grupe „Ingramettes“ projekta Folklorni život Virdžinije (The Virginia Folklife) – Live in Richmond osvojila je nagradu za najbolji gospel album 2012. godine po izboru publike.
Mama Megi je preminula 2015. godine. Za nju je muzika uvek bila i ostala porodična tradicija. Tri generacije Ingrama nastupale su u grupi „Ingramettes“. Njihove snažne, autoritativne, duhovno ispunjene predstave i nastupi jesu spoj neopisivog talenta i vere, američke gospel muzike. Nakon smrti Mame Megi porodica nastavlja da širi radost, službu i muziku koju je Megi dugi niz godina prenosila i razvijala. Grupu sada predvodi njena ćerka, velečasna Almeta Ingram-Miler, a u njoj pevaju i njena unuka Šeril Maronej Jansi i snaja Keri Džekson. Podmlađen sastav s još većim žarom, entuzijazmom i snažnom energijom osvaja srca vernika i publike širom SAD-a i Evrope.

Koncert: Gospel ansambl Ingramettes
Kada? 26. maj 2019 . u 20:30 h / Gde? Sinagoga

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 17 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
10
0

* Sva polja su obavezna

 • Tamara Benc Rajcetic

  pre 24 dana i 14 sati

  Radujem se ovakvom dogadjaju!

 • Zdravko Rajčetić

  pre 24 dana i 14 sati

  Jedva čekam nedelju, pa da čujem ove izvrsne umetnike...

 • Takac Zuzana

  pre 23 dana i 16 sati

  i ja idem sa Rajceticima :)))

 • slavko

  pre 23 dana i 10 sati

  Benc Rajčetići su najveći poštivaoci gospela u srednje bačkom okrugu

 • nela

  pre 22 dana i 12 sati

  YESSSSSSSSSS

 • Bukta Mira

  pre 22 dana i 7 sati

  Zelim da dodjem

 • Mirjana

  pre 22 dana i 4 sata

  Bravo za dogadjaj! Obozavam gospel muziku a nemamo gde da je cujemo.

bebe Zavod za transfuziju krvi Vojvodine almaško groblje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija klinički centar vojvodine Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ betanija KCV jkp lisje gradsko groblje servisne informacije novi sad elektrovojvodina Isključenje struje bez vode servisne informacije vremenska prognoza Novo groblje u Petrovaradinu novosađani Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište sahrane centralno groblje u Futogu isključenje vode vrućine u novom sadu raspored sahrana novi sad isključenja struje