Koncert: Gospel ansambl Ingramettes

Dani američke kulture
Doživite čaroliju pravog američkog gospela!

Program se realizuje zahvaljujući podršci Grada Novog Sada i Ambasade SAD u Srbiji
Ulaz je SLOBODAN

***
Više od pet decenija ansambl „Ingramettes“ širi svoju muziku i veru u zajednicama Tajdvotera i Pidmonta. Ime koje je neraskidivo vezano za ovu pevačku grupu jeste Megi Ingram – „Mama”. Rođena je 4. jula 1930. godine na plantaži Malholanda u okrugu Kofi, u Džordžiji. Još kao dete radila je s roditeljima na poljima pamuka i duvana. Veoma rano Megi je otkrila i svoj veliki dar za muziku, počela da svira klavir i peva, ali i razvila ljubav prema crkvi i Jevanđelju. Osnovala je pevačku grupu „Sister Maggie Ingram & the Ingramettes“, koja vrlo brzo stiče popularnost i postaje tražena širom Floride. Godine 1961. Megi se s porodicom seli u Ričmond, gde se ubrzo svi pridružuju Crkvi boga u Hristu (kongregacija Hrama ljubavi) i počinju da pevaju službe u gradu, ali i šire. Takođe, sa svojom decom Megi počinje da peva službe u zatvorima, udružuje se s baptističkom crkvom „Mount Gilead“, s kojom 1970. godine pokreće razne programe, kao što je npr. „porodični dan“, u zatvorima u Virdžiniji.

Dobitnica je brojnih priznanja. Između ostalih, tu su prestižna Nagrada kulturne baštine Virdžinije (Virginia Heritage Award) 2009. i titula doktora muzike koju joj je 2011. dodelio Univerzitet i semenište Virdžinije „Triumphant“. Produkcija Megi Ingram i njene grupe „Ingramettes“ projekta Folklorni život Virdžinije (The Virginia Folklife) – Live in Richmond osvojila je nagradu za najbolji gospel album 2012. godine po izboru publike.
Mama Megi je preminula 2015. godine. Za nju je muzika uvek bila i ostala porodična tradicija. Tri generacije Ingrama nastupale su u grupi „Ingramettes“. Njihove snažne, autoritativne, duhovno ispunjene predstave i nastupi jesu spoj neopisivog talenta i vere, američke gospel muzike. Nakon smrti Mame Megi porodica nastavlja da širi radost, službu i muziku koju je Megi dugi niz godina prenosila i razvijala. Grupu sada predvodi njena ćerka, velečasna Almeta Ingram-Miler, a u njoj pevaju i njena unuka Šeril Maronej Jansi i snaja Keri Džekson. Podmlađen sastav s još većim žarom, entuzijazmom i snažnom energijom osvaja srca vernika i publike širom SAD-a i Evrope.

Koncert: Gospel ansambl Ingramettes
Kada? 26. maj 2019 . u 20:30 h / Gde? Sinagoga

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 17 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
10
0

* Sva polja su obavezna

 • Tamara Benc Rajcetic

  pre 93 dana i 13 sati

  Radujem se ovakvom dogadjaju!

 • Zdravko Rajčetić

  pre 93 dana i 13 sati

  Jedva čekam nedelju, pa da čujem ove izvrsne umetnike...

 • Takac Zuzana

  pre 92 dana i 16 sati

  i ja idem sa Rajceticima :)))

 • slavko

  pre 92 dana i 9 sati

  Benc Rajčetići su najveći poštivaoci gospela u srednje bačkom okrugu

 • nela

  pre 91 dan i 11 sati

  YESSSSSSSSSS

 • Bukta Mira

  pre 91 dan i 7 sati

  Zelim da dodjem

 • Mirjana

  pre 91 dan i 4 sata

  Bravo za dogadjaj! Obozavam gospel muziku a nemamo gde da je cujemo.

raspored sahrana novi sad horoskop Miloš Vučević almaško groblje horoskopski znaci štrand porodilište dunav novorođenčad bez vode novosađani RHMZ bez struje elektrovojvodina novosadsko porodilište betanija jkp lisje havarija na vodovodu matična knjiga rođenih isključenja struje radosne vesti sahrane jkp novosadska toplana EPS servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja bebe gradsko groblje vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad