Piazzolla Fivers. Veče tango muzike

Renata Zima – violina (Srbija)
Luka Lovrenović – harmonika (Hrvatska)
Andreas Liebminger – kontrabas (Austrija)
Dominik Carević – električna gitara (Hrvatska)
Georg Wiedner – klavir (Austrija)


Ulaz na koncert je SLOBODAN!


Ansambl je nastao 2017. godine spontanim okupljanjem petoro studenata Univerziteta umetnosti u Gracu (Kunstuniversität Graz), prvobitno kao njihova želja za zajedničkim muziciranjem na časovima kamerne muzike i iz zajedničkog interesovanja za, do tad još njima prilično nepoznatog, tango repertoara pisanog za taj sastav. Kako je reč o veoma šarenolikom spoju instrumenata (harmonika, violina, klavir, kontrabas i el. gitara), poznatom kao „ kvintet u originalnom Pjacola sastavu“ u kakvom je i sam kompozitor svojevremeno svirao i za koji je napisao najveći broj svojih kompozicija, bilo je vrlo lako pronaći inspiraciju i volju da se ovaj ansambl održi i van granica pohađanja obaveznog predmeta na fakultetu. Nešto što je počelo kao spontani eksperiment i interesantan spoj kultura članova ansambla, brzo se razvilo u jaku želju za ozbiljnijim muziciranjem, a zajednička ljubav prema tango muzici i njenom izvođenju je samo još više učvrstila ovaj kvintet.
Iza sebe imaju već veliki broj nastupa i projekata u Austriji, kako u okviru Univerziteta, tako i van njega. Izdvaja se učešće na tango radionici u Gracu u aprilu 2018. godine, gde su „Piazzolla Fivers“ imali priliku da rade s eminentim tango umetnicima iz Argentine i gde su od nekoliko ansambala baš oni bili izabrani da nastupaju na završnom koncertu. U februaru 2019. godine su odabrani od strane Univerziteta da za zvaničan CD istog snime poznatu Pjacolinu numeru „Adios Nonino“.
U njihov trenutni repertoar ubrajaju se najviše dela Astora Pjacole, ali i drugih, nešto manje poznatih tango kompozitora kao i nekoliko transkripcija i obrada klasičnih kompozicija.

Više detalja: https://www.muzickaomladina.org/?event=piazzolla-fivers-vece-tango-muzike&event_date=2019-08-27

Piazzolla Fivers. Veče tango muzike
Kada? 27. avgust 2019 . u 20:00 h / Gde? Gradska kuća

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 6 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

sahrane novi sad groblje štrand betanija jkp lisje raspored sahrana novi sad hrana bez struje elektrovojvodina lisje vremenska prognoza opens distrikt opens 2019 Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad novosadsko porodilište Spens servisne informacije almaško groblje havarija na vodovodu JKP Vodovod i kanalizacija OK Vojvodina gradsko groblje servisne informacije novi sad sahrane radosne vesti bebe isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja bez vode