From Noise to Sound

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da prisustvujete radionici i izlo┼żbi-performansu u okviru me─Ĺunarodnog projekta Akademije umetnosti pod nazivom FROM NOISE TO SOUND koje ─çe se odr┼żati u periodu od 27. maja do 1. juna 2019. godine u Kulturnoj stanici Svilara. Radionica i izlo┼żba / performans predstavljaju klju─Źne aktivnosti projekta „From Noise to Sound“ koji se finansira sredstvima Me─Ĺunarodnog višegradskog fonda (International Visegrad Fund: https://www.visegradfund.org/)


Radionica ─çe se odr┼żati u periodu od 27-31. maja u Kulturnoj stanici Svilara. Tema radionice je SAVREMENA SKULPTURA U NOVOM SADU sagledana iz teorijskog i prakti─Źnog ugla, interdisciplinarnog i me─Ĺunarodnog je karaktera. U─Źesnici radionice su umetnici, kulturni delatnici, profesori, studenti akademija umetnosti iz Poznanja (Poljska), Banske Bistrice (Slova─Źka), Pe─Źuja (Ma─Ĺarska) i Novog Sada. Cilj radionice jeste analiza postoje─çeg stanja i delovanje u cilju rešavanja problema nedostatka savremene skulpture u Novom Sadu, ali i podizanje svesti umetni─Źke zajednice i gra─Ĺana o ovom problemu i stoga ─çe jutarnji deo sesija ove radionice biti otvoren za javnost i medije. Drugi deo radionice je prakti─Źnog karaktera sa ciljem da se ponudi potencijalno efektno rešenje ovog problema u vidu zvu─Źnih instalacija na kojima ─çe zajeno raditi svi parnteri iz nekoliko oblasti umetnosti. Ovaj deo radionice je zatvorenog tipa.


PROGRAM RADIONICE FROM NOISE TO SOUND (otvorena za javnost):


Tema: Savremena skulpura u Novom Sadu


Radni jezik: engleski


Kulturna stanica Svilara, Novi Sad (ugao ulica ─Éor─Ĺa Rajkovi─ça i Pavla Stamatovi─ça)


Ponedeljak, 27.05.2019.  (10 – 13h)


Utorak, 28.05.2019. (11 – 13h)


Sreda, 29.05.2019.  (11 – 13h)


─îetvrtak, 30.05.2019. (11 – 13h)


Petak, 31.05.2019. (11 – 13h)


Zavrešene zvu─Źne instalacije bi─çe predstavljene na izlo┼żbi / performansu From Noise to Sound u subotu, 1. juna u Kulturnoj stanici Svilara sa po─Źetkom u 20 h. Same instalacije se prave od vojnog otpada, a na njima zajedno rade vajari, studenti vajarstva, nau─Źnici, muzi─Źari (izvo─Ĺa─Źi), kompozitor, audio-vizuelni umetnici i mnogi drugi. Na izlo┼żbi 1. juna, studenti-muzi─Źari iz Novog Sada, Poznanja, Pe─Źuja i Banske Bistrice izvodi─çe kompozicije posebno komponovane za ovu priliku.


Predvi─Ĺeno je i izvo─Ĺenje na instalacijama u nekoliko lokacija u centru grada u tokom petka, 31. maja 2019. u popodnevnim ─Źasovima.

From Noise to Sound
Kada? 27. maj 2019 . / Gde? Svilara - kulturna stanica

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

sahrane vru─çine u novom sadu novosadsko porodili┼íte javno komunalno preduze─çe vodovod i kanalizacija novosa─Ĺani bebe Isklju─Źenje struje alma┼íko groblje gradsko groblje servisne informacije servisne informacije novi sad RHMZ klini─Źki centar vojvodine klinika za ginekologiju i aku┼íerstvo vremenska prognoza bez vode Novo groblje u Petrovaradinu Republi─Źki hidrometeorolo┼íki zavod raspored sahrana novi sad KCV Zavod za transfuziju krvi Vojvodine isklju─Źenja struje jkp lisje isklju─Źenje vode Vreme u Novom Sadu novoro─Ĺen─Źad centralno groblje u Futogu elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija betanija