From Noise to Sound

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da prisustvujete radionici i izložbi-performansu u okviru međunarodnog projekta Akademije umetnosti pod nazivom FROM NOISE TO SOUND koje će se održati u periodu od 27. maja do 1. juna 2019. godine u Kulturnoj stanici Svilara. Radionica i izložba / performans predstavljaju ključne aktivnosti projekta „From Noise to Sound“ koji se finansira sredstvima Međunarodnog višegradskog fonda (International Visegrad Fund: https://www.visegradfund.org/)


Radionica Ä‡e se održati u periodu od 27-31. maja u Kulturnoj stanici Svilara. Tema radionice je SAVREMENA SKULPTURA U NOVOM SADU sagledana iz teorijskog i praktičnog ugla, interdisciplinarnog i međunarodnog je karaktera. Učesnici radionice su umetnici, kulturni delatnici, profesori, studenti akademija umetnosti iz Poznanja (Poljska), Banske Bistrice (Slovačka), Pečuja (Mađarska) i Novog Sada. Cilj radionice jeste analiza postojećeg stanja i delovanje u cilju rešavanja problema nedostatka savremene skulpture u Novom Sadu, ali i podizanje svesti umetničke zajednice i građana o ovom problemu i stoga će jutarnji deo sesija ove radionice biti otvoren za javnost i medije. Drugi deo radionice je praktičnog karaktera sa ciljem da se ponudi potencijalno efektno rešenje ovog problema u vidu zvučnih instalacija na kojima će zajeno raditi svi parnteri iz nekoliko oblasti umetnosti. Ovaj deo radionice je zatvorenog tipa.


PROGRAM RADIONICE FROM NOISE TO SOUND (otvorena za javnost):


Tema: Savremena skulpura u Novom Sadu


Radni jezik: engleski


Kulturna stanica Svilara, Novi Sad (ugao ulica Đorđa Rajkovića i Pavla Stamatovića)


Ponedeljak, 27.05.2019.  (10 – 13h)


Utorak, 28.05.2019. (11 – 13h)


Sreda, 29.05.2019.  (11 – 13h)


Četvrtak, 30.05.2019. (11 – 13h)


Petak, 31.05.2019. (11 – 13h)


Zavrešene zvučne instalacije biće predstavljene na izložbi / performansu From Noise to Sound u subotu, 1. juna u Kulturnoj stanici Svilara sa početkom u 20 h. Same instalacije se prave od vojnog otpada, a na njima zajedno rade vajari, studenti vajarstva, naučnici, muzičari (izvođači), kompozitor, audio-vizuelni umetnici i mnogi drugi. Na izložbi 1. juna, studenti-muzičari iz Novog Sada, Poznanja, Pečuja i Banske Bistrice izvodiće kompozicije posebno komponovane za ovu priliku.


Predviđeno je i izvođenje na instalacijama u nekoliko lokacija u centru grada u tokom petka, 31. maja 2019. u popodnevnim časovima.

From Noise to Sound
Kada? 27. maj 2019 . / Gde? Svilara - kulturna stanica

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

porodilište jkp lisje havarija na vodovodu EPS dunav štrand radosne vesti Miloš Vučević servisne informacije novi sad servisne informacije bez struje novosadsko porodilište isključenja struje vremenska prognoza novi sad horoskop horoskopski znaci RHMZ matična knjiga rođenih novorođenčad elektrovojvodina gradsko groblje bez vode sahrane raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana betanija raspored sahrana i ispraćaja novosađani bebe almaško groblje