VEČE FRANCUSKOG PANKA U NOVOM SADU

Muzički novinari i hroničari su dugo zapostavljali francuski punk-rock. Međutim, svako ko je malo dublje zašao u muzičke underground vode, zna da je u pitanju mnogo više od još jedne egzotične punk scene. 


Štaviše, u Parizu se tokom 70-ih godina prošlog veka punk-rock eksplozija događala istovremeno kada i u Njujorku i Londonu. Na istoj nije manjkalo kvalitetnih bendova, kreativnih pojedinaca i kolektiva, pobunjene omladine, a definitivno se može pohvaliti i pojavama karakterističnim isključivo za tamošnje punk krugove.


Kreativni pioniri francuskog punka Metal Urbain, haotični delikventi Camera Silens, besni i klasno-svesni Berurier Noir, multietnički hitmejkeri Mano Negra, samo su neki od bendova koji su izvršili jak uticaj na omladinu u Francuskoj tokom 70-ih i 80-ih, inspirišući i naredne generacije zahvaljujući kojima plamen punka u zemlji Galskih petlova neprestano gori do današnjih dana.


Uz predstavljanje francuske punk scene iz svih njenih perioda, veče ćemo nastaviti uz slušaonicu bendova koji su činili njenu okosnicu, od 1977, preko 80-ih i 90-ih, pa sve do grupa bitnih za dešavanja nakon ulaska u novi milenijum.


Za razgovor i izbor muzike zadužen je Miljan Bosančić aka DJ Mige, voditelj kultne radijske emisije Ljudi iz podzemlja.


Francuski institut u Srbiji, Novi Sad
Nikole Pašića 33
Ulaz besplatan

Više detalja: http://www.institutfrancais.rs/vece-francuskog-punka-u-novom-sadu/

VEČE FRANCUSKOG PANKA U NOVOM SADU
Kada? 29. maj 2019 . u 20:00 h / Gde? Francuski institut u Srbiji – Ogranak u Novom Sadu

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 5 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
4
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

Kać klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje servisne informacije novorođenčad Vreme u Novom Sadu štrand Elektrodistribucija Novi Sad JGSP "Novi Sad" servisne informacije novi sad isključenja struje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija RHMZ JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Srbiji sahrane novosađani raspored sahrana i ispraćaja bez struje isključenje vode vremenska prognoza novi sad jkp lisje raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište Hitna pomoć Republički hidrometeorološki zavod betanija elektrovojvodina bebe bez vode