JM JAZZ WORLD ORCHESTRA

Novosadsko muzičko leto 2019.
Dirigent i umetnički vođa: Luis BONILLA
Ulaz je SLOBODAN.


***Svetski džez orkestar Muzičke omladine (Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra) okuplja najbolje mlade džez muzičare iz celog sveta, a deluje pod umetničkim vođstvom renomiranog američkog tromboniste, kompozitora i pedagoga Luisa Bonile. Da bi bili članovi ovog ansambla, muzičari moraju proći zahtevnu audiciju, u veoma jakoj konkurenciji. Tako je od ukupno 143 prijavljena kandidata međunarodni žiri odabrao osamnaest vrhunskih mladih džezera iz četrnaest zemalja s pet kontinenata i oni čine sadašnju postavu orkestra.
Orkestar postoji šest godina, a do sada je nastupao na brojnim uglednim džez festivalima, kao što su „Gaume“ i „Brosella“ u Belgiji, „North Sea“ u Holandiji, „Montreux“ u Švajcarskoj, ATO u Bugarskoj, „Liburnija“ u Hrvatskoj, a imao je i niz zapaženih koncerata u Belgiji, Nemačkoj, Norveškoj, Italiji i Sloveniji. Svake godine orkestar vode čuveni svetski muzičari. Značajnu saradnju ostvario je s Briselskim džez orkestrom i Marijom Šnajder (Maria Schneider), kao i s pevačicama Deborom Braun (Deborah Brown), Rene Maning (Renee Manning) i Maušom Adnet (Maucha Adnet). U 2017. orkestar je svirao s Hektorom Martinjonom (Hector Matignon), Džonom Rajlijem (John Riley), Andijem Makijem (Andy Mc Kee), Karlhajncom Miklinom (Karlheinz MIklin) i Džimom Rotondijem (Jim Rotondi), dok je prošle godine ovaj ansambl ostvario zapažen nastup s Gonzalom Rubalkabom (Gonzalo Rubalcaba) na festivalu „Unicredito“ u Milanu.
Unazad nekoliko godina redovno nastupa i na festivalu „Jazz is Back“ u Grožnjanu, koji će postati i stalna adresa ansambla. Orkestar će ove godine biti na svojoj sesiji u Grožnjanu od 21. do 28. jula, odakle posle kreće na međunarodnu turneju, u okviru koje će posetiti i naš grad.


Luis Bonila (Bonilla), umetnički vođa Svetskog džez orkestra Muzičke omladine, poreklom je iz Kostarike. Odrastao je u Kaliforniji, a školovao se i specijalizovao za izvođenja velikog dijapazona muzičkih žanrova. Svirao je s velikanima, kao što su Makoj Tajner (McCoy Tyner), Dizi Gilespi (Dizzy Gillespie), Lester Boui (Lester Bowie), Tom Harel (Harrell), Fredi Habard (Freddie Hubbard), Astrud Gilberto, Vili Kolon (Willie Colon), Tošiko Akijoši (Toshiko Akiyoshi) i mnogim drugima. Raznolikost žanrova koje izvodi, osim umeća muziciranja, otkrivaju i njegovu sklonost ka istraživanju najkompleksnije i najzahtevnije muzike današnjice. Bonila je član Avangardnog džez orkestra (Vanguard Jazz Orchestra), a svira i u sastavu „Dave Douglas & Brass Ecstasy“. Poslednje dve godine nastupa na turnejama s Filom Kolinsom (Phil Collins). Bio je redovni predavač na Muzičkom učilištu Menhetna i Konzervatorijumu Nove Engleske, a od ove godine redovni je profesor džez odseka na Univerzitetu za umetnostu Gracu.

Više detalja: http://www.muzickaomladina.org/?event=jm-jazz-world-orchestra&event_date=2019-07-30

JM JAZZ WORLD ORCHESTRA
Kada? 30. jul 2019 . u 21:00 h / Gde? Brod Zeppelin

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 13 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
3
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

raspored sahrana novi sad bez vode sremska kamenica bebe JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode betanija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija zagađenje RHMZ raspored sahrana i ispraćaja astrologija jkp lisje elektrovojvodina novorođenčad servisne informacije novi sad horoskop bez struje zodijak sahrane novi sad Isključenje struje dnevni horoskop skupština grada novog sada zagađenje vazduha klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište isključenja struje isključenja magla