Javna prezentacija radova / Gradić u fokusu

Javna prezentacija radova nastalih tokom onlajn radionice digitalnog storytellinga biće održana u utorak 30. juna od 19 časova u kreativnom centru PROSTOR (Beogradska 11, Petrovaradin).

Na prezentaciji će govoriti učesnice radionice Bojana Karavidić iz udruženja Suburbium, Katarina Dajč ispred udruženja Scenatoria, kao i predavač Federica Pesce iz italijanske organizacije Melting Pro.

Polaznici storytelling radionice radili su na ličnim pričama koje ih povezuju sa Gradićem - Podgrađem Petrovaradinske tvrđave. Cilj radionice je da se kroz lične priče osvrnemo na lokalitet koji igra važnu ulogu u istoriji Novog Sada i ponudimo nove identitete.

Učesnici su bili radnici u kulturi, turizmolozi, istraživači i studenti koji se Gradićem bave već dugi niz godina i koji inspiraciju pronalaze upravo u nasleđu koje Gradić u sebi nosi.

Radionica je nastala u okviru projekta Stories behind cities (Novi Sad, Rijeka, Timisoara) podržanog od strane Evropske komisije, programa Kreativna Evropa.

Cilj projekta je da istraži uticaj koji na razvoj identiteta gradova imaju njihovi narativi. Projekat se bavi mapiranjem novih resursa (urbane priče, mitovi, itd) koji će omogućiti Rijeci, Novom Sadu i Temišvaru da ujedine vizije, znanja i iskustva i predstave nove priče. Gradovi će takođe istražiti zajedničko nasleđe i priče koji ih ujedinjuju kroz istoriju.

Javna prezentacija radova deo je projekta Budimo Gradić 2020 koji je podržan od strane Grada Novog Sada.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/2729884423914144/

Javna prezentacija radova / Gradić u fokusu
Kada? 30. jun 2020 . u 19:00 h / Gde? PROSTOR

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.