021: Vlada Srbije prebacila Eparhiji bačkoj novac namenjen privatnim preduzećima

021: Vlada Srbije prebacila Eparhiji bačkoj novac namenjen privatnim preduzećima

Vlada Srbije prebacila je iz budžeta 11.792.000 dinara, prvobitno namenjenih privredi za saniranje posledica krize zbog Kovida-19, Eparhiji bačkoj za radove na izgradnji manastira.

Kako javlja Radio 021, ova odluka je objavljena u poslednjem Službenom glasniku, a u njoj stoji  da se, iz tekuće budžetske rezerve, 11,7 miliona dinara prebacuje Generalnom sekretarijatu Vlade na ime dotacije Eparhiji bačkoj, radi obezbeđivanja finansijske pomoći za završetak radova na izgradnji i opremanju manastirskog hrama Manastira vaskrsenja Hristovog u Kaću.

Ovo prebacivanje sredstava iz budžeta Srbije se vodi kao dotacija nevladinim organizacijama, a o njenoj realizaciji se brine Ministarstvo finansija.

Iz same odluke se vidi i da su sredstva u tekuću budžetsku rezervu došla tako što su prebačena iz dela budžeta predviđenog za Ministarstvo privrede za "prevenciju i ublažavanje posledica nastalih usled kovida – subvencije privatnim preduzećima", piše 021.rs i podseća da ovo nije prvi put poslednjih godina da se iz budžetske rezerve prebacuje novac SPC i njenim eparhijama, a sume se kreću od nekoliko miliona, pa do više stotina miliona dinara.

To je, koliko je poznato, poslednji put urađeno krajem maja kada su tri eparhije dobile 290 miliona dinara.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan