"1 OD 5 MILIONA": Bez protesta u Novom Sadu do 3. maja

"1 OD 5 MILIONA": Bez protesta u Novom Sadu do 3. maja

Protesti "Jedan od pet miliona – stop krvavim košuljama", koji su se od sredine januara održavali svakog petka na Pozorišnom trgu u Novom Sadu, neće biti organizovani narednih nekoliko sedmica.

Kako je za Radio 021 izjavio Aleksa Šorak, član inicijative "1 od 5 miliona", savet protesta juče je zasedao prvi put posle skupa u Beogradu 13. aprila i još uvek se dogovaraju oko daljeg delovanja.

– Dogovoren je metod kojim ćemo se dalje ponašati. Možda to neće biti protesti u dosadašnjem obliku. Pokušaćemo da imamo takoreći male proteste koji će biti podjednako efektni bez da je potrebno prisustvo velikog broja ljudi. Konkretno nijednu još akciju nemamo planiranu za sada, do tog 3. maja – kazao je Šorak za Radio 021, dodavši da se radi na "stvaranju revidiranog plana ponašanja".

Kao jedan od razloga za "pauzu" u održavanju protesta, organizatori navode nadolazeće praznike, prenosi 021.rs.

"BORBA ZA SLOBODU SE NASTAVLJA": Danas oko 12.30 časova na Fejsbuk stranici "1od5miliona Novi Sad" objavljeno je i zvanično saopštenje saveta protesta koje vam prenosimo u celosti:

– Građanski protesti "1 od 5 miliona" u Novom Sadu dobiće novu formu i sadržaje i neće prestati sve dok ne budu ostvareni svi ciljevi zbog kojih su i pokrenuti. Uobičajnih okupljanja i protestnih šetnji u naredna dva petka neće biti zbog predstojećih verskih praznika koji se u našem gradu tradicionalno obeležavaju i međusobno uvažavaju, ali će građani Novog Sada već od 3. maja na ulicama svoga grada nastaviti borbu protiv nasilja, korupcije i autokratske vlasti koja je otela državu i svesno razorila društvo. Započeti protesti su nesumnjivo već promenili Srbiju, ali će uspeh biti potpun tek kada zajednički smenimo vlast na gradskom, pokrajinskom i državnom nivou, oslobodimo medije i omogućimo slobodne i poštene izbore – navode iz novosadskog ogranka inicijative "1 od 5 miliona".
– Inicijativa "1 od 5 miliona" u Novom Sadu poziva učesnike protesta i sve one koji podržavaju proteste koji su pokrenuti pre više od četiri meseca na saradnju u daljoj zajedničkoj borbi. Za potpuni uspeh protesta potrebne su i nove ideje i još šire okupljanje političkih i građanskih organizacija, pojedinaca i svih ostalih koji dele zajedničke građanske i demokratske vrednosti, kao i svest o neophodnosti promene državnog sistema i naopako postavljenog društvenog poretka. Metode te borbe će se menjati u onoj meri u kojoj svi zajedno budemo kreativni u otporu svevlašću i potpunom porobljavanju države i društva od strane režima Aleksandra Vučića –
ističe se na kraju saopštenja saveta protesta saveta  "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dobrosav

  pre 1217 dana i 10 sati

  Borba za "slobodu" koja se privremeno obustavlja zbog farbanih jaja i mesa sa roštilja, teško vam je u životu, nema šta. Pozdrav za Miloša, esi mi dobar? :)

  Oceni komentar:
  4
  2
 • Milos

  pre 1216 dana i 1 sat

  Odlicno gedzo, jel zvaces sendvic?

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Sonja Brkić, sudija Vrhovnog kasacionog suda

  pre 1202 dana i 11 sati

  Mislim da je odluka da se napravi pauza dobra. Pokazaće to već naredni skup. Vreme pauze može se iskoristiti da se planira šta dalje,da se proanalizira dosadašnji rad i učinak. Ideja ima mnogo, ali malo mogućnosti da ih iskažem.

  Oceni komentar:
  0
  0