"1 OD 5 MILIONA": Govorili gradonačelnik Šapca i Marko Bastać (FOTO)

"1 OD 5 MILIONA": Govorili gradonačelnik Šapca i Marko Bastać (FOTO)

Pred oko 150 Novosađana, održan je još jedan protest na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 19 časova.

Okupljenim građanima, obratili su se gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, predsednik beogradske opštine opštine Stari grad, Marko Bastać i studenti Tea Vukadin i Nikola Sibinčić.Bastać je rekao da živimo u vremenu Iznoguda kog ne zanima šteta koju pravi i svaki grad u Srbiji ima svog Iznoguda, sve je ista "naprednjačka bagra i svi lažu i kradu i ne zanima ih interes građana". Vreme je da i oni shvate da je njihovo vreme prošlo. Pozvao je Novosađane da dođu sutra na protest u Beograd.


Zelenović je rekao da Vučić pokušava da relativizuje ove proteste otvarajući teme za koje pre nije pokazivao interesovanje kao što je npr. Tijanin zakon. Rekao je da će bojkot parlamenta biti nastavljen i da "nema glasanja dok smo na ulici".

- Vučić se plaši dijaloga jer kad se dijalog otvori i kad mediji počnu da rade pošteno, on neće osvojiti ni 15 posto, on tada neće imati nikakvu perspektivu. Jedino po čemu  ćemo ga pamtiti je to što smo zbog njega shvatili koliko je sloboda važna – rekao je gradonačelnik Šapca.

 
Tea Vukadin, jedan od inicijatorki protesta je pokušala da rezimira dosadašnje rezulate.

- Smenili smo dva predsednika opština, uključili mnogo gradova, ljudi su se oslobodili straha, uložili smo žalbe na doktorat Siniše Malog...

Rekla je da posao konačno treba da se završi i pozvala građane u šetnju koja je počela oko 19.45 sati.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Добросав

  pre 1356 dana i 23 sata

  Па мени се на испраћају у ЈНА код Крље у кафани скупило три пута више људи, да не помињем свадбу с покојном ми супругом (†), рођење првог сина, његову свадбу, а даће Бог и рођење првог мушког унучета.

  Oceni komentar:
  9
  3