"1 OD 5 MILIONA": Organizatorima u NS predloženo da promene mesto okupljanja 12. aprila

"1 OD 5 MILIONA": Organizatorima u NS predloženo da promene mesto okupljanja 12. aprila

Građanska inicijativa "1 od 5 miliona“ saopštila je da je 2. aprila podnela zvaničnu prijavu javnog okupljanja za petak, 12. april, u Novom Sadu.

Mesto i vreme održavanja skupa su isti kao i za sve dosadašnje proteste "Jedan od pet miliona" koji se u Novom Sadu održavaju svakog petka još od 18. januara – Pozorišni trg, navodi se u saopštenju, a prenosi Danas.rs.

Na svojoj Fejsbuk stranici, organizatori su objavili dokument prijave skupa gde je navedeno vreme "od 18 do 21 sat", očekivan broj prisutnih "1 do 5.000.000", a u ruti šetnje napisano je "bez šetnje"

Nakon što su primili prijavu, iz policije su kontaktirali Teu Vukadin koja je navedena kao organizatorka i odgovorno lice i upitali da li je moguće da se promeni mesto održavanja, nezvanično saznaje Danas.rs.

Prema poslednjim informacijama, oni nisu prihvatili da promene lokaciju okupljanja. Podsetimo, 12. aprila je najavljen skup podrške Aleksandru Vučiću u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Organizatori skupa "1 od 5 miliona" u Novom Sadu  "u režimskom kontramitingu vide i ostvarenje pretnje koju im je pre dve nedelje uputio novosadski gradonačelnik Miloš Vučević, kada je javno pozvao pristalice vlasti da se obračunaju sa svojim političkim protivnicima i građanima koji protestuju. Eventualno nasilje i sukobe 12. aprila mogu izazvati jedino pristalice vlasti za čije postupke će odgovornost isključivo snositi organizatori kontramitinga", navode oni i podsećaju da na dosadašnjima okupljanjima nije bilo incidenata, da je reč o mirnim protestima i da će tako i ostati, prenosi Danas.rs.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan