"1 OD 5 MILIONA" u petak u NS u formi "otvorenog parlamenta" 

"1 OD 5 MILIONA" u petak u NS u formi "otvorenog parlamenta" 

Kao što su organizatori najavili pre Uskršnjih praznika, građanski protesti u Novom Sadu nastaviće se u petak, 3. maja, ovaj put od 19 časova, pod sloganom "Borba se nastavlja do pobede".

Mesto okupljanja je i dalje plato ispred Srpskog narodnog pozorišta, na skup su pozvani svi građani Novog Sada, kao i političke i sve druge organizacije koje podržavaju ideju protesta "1 od 5miliona" i koji su spremni da se bore za slobodno, demokratsko i pravedno društvo.

Ovog petka, u formi "otvorenog parlamenta", okupljeni građani će moći da razgovaraju sa organizatorima i iznesu svoje ideje i viđenje protesta. Oni će na taj način presudno uticati na sadržaj i oblik budućih protestnih skupova.

- Svaki učesnik skupa postaće "1 od 5 miliona" članova slobodnog parlamenta u kojem se govori o ključnim temama života i društva u današnjem Novom Sadu, Vojvodini i čitavoj Srbiji – najavljuju organizatori na svojoj Fejsbuk stranici. 

U tu svrhu, štampani su i posebni leci pomoću kojih će članovi "otvorenog parlamenta" moći da glasaju i koje će, zajedno sa organizatorima protesta, deliti i sami građani.

- Pet meseci smo na ulici da bi se čuo naš glas i ostaćemo na ulici dok god se ne ostvare ciljevi zbog kojih su protesti i pokrenuti – odlučni su organizatori protesta. 

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sonja Brkić, sudija Vrhovnog kasacionog suda

  pre 1371 dan i 7 sati

  Dopada mi se ideja "otvorenog parlamenta". istovremeno strepim od toga da će se većina onih koji imaju ideje, savete, predloge, želje ili dobronamerne komentare ustezati da ih saopšte, da kažu.

  Oceni komentar:
  0
  1