1.500 paketa pomoći za socijalno najugroženije porodice u Vojvodini

1.500 paketa pomoći za socijalno najugroženije porodice u Vojvodini

Uz podršku Pokrajinske vlade, volonteri Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, spakovali su 1.500 paketa pomoći, koji će biti distribuirani socijalo najugroženijim porodicama u Vojvodini.

Paketi sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, od vitalnog su značaja za 1.500 socijalno najugroženijih porodica u Vojvodini. Paketi pomoći, kao vid socijalne podrške, biće isporučeni tokom narednih dana.

Pakujemo ovu pomoć koja će već od sutra krenuti da se distribuira širom AP Vojvodine, a mi smo u saradnji svim lokalnim samoupravama u Vojvodini i odredili porodice koji će tu pomoć dobiti. Dakle prema spiskovima lokalnih samouprava, socijalno najugroženiji naši korisnici će dobiti ovu vrstu pomoći – kaže Duško Ćutilo, direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine.

Radi se o humanitarnoj saradnji 40 lokalnih samouprava Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i velikom broju volontera. U Bukovcu čak 30 njih.

Mi ćemo već sutra krenuti sa isporukom, ali obzirom da idu Uskrs i drugi praznici, mi ćemo sutra i u četvrtak isporučiti pomoć, a što ne završimo do četvrtka, od utorka sledeće nedelje nastavljamo, tako da od kraja sledeće nedelje će pomoć biti isporučena, ja verujem svim korisnicima – kaže Ćutilo.

I pored sličnih humanitarnih akcija za socijalno najugroženije porodice, pravo na ovakvu podršku imaju svi penzioneri čija su primanja manja od 30.000 dinara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan