NAŠ IZBOR: Gde se jedu najbolji ćevapi u gradu

NAŠ IZBOR: Gde se jedu najbolji ćevapi u gradu

Više od dvadeset godina Novosađani imaju prilike da uživaju u specijalitetu koji nije baš uobičajen za ovaj prostor, ali je tražen i često konzumiran – ćevap. Manja ili veća porcija u zavisnosti od želje i potrebe, služi ponekima kao doručak, užina ili ručak, a konkurencija je učinila svoje, pa ljubitelji ovog specijaliteta imaju mogućnost da biraju u kom delu grada će uživati u njemu, ali i za koliko novca.

 

Ugostitelji se trude da ponudu ćevapa upotpune sa ukusnim lepinjama, domaćim kajmakom, ajvarom, paprikom…. Kao i svaki put do sada istraživali smo za vas gde je u gradu najbolji ćevap, najpribližniji onom izvornom.

 

"Sarajevski ćevap" na nekoliko lokacija u NS

Ovde su Novosađani prvi put ćevape probali 2011. godine, na mestu kako kažu na kom se "susreću" dva cara - uglu Bulevara cara Lazara i Ulice cara Dušana. Od 2013. godine dostupni su i u Ulicu Braće Popović, kao i u novom lokalu na Bulevaru patrijarha Pavla 73. Kako kažu ljubitelji ovog specijaliteta ovde je moguće naručiti i kiselo mleko, kajmak i sudžuk kobasicu. Cene su od 190 do 340 dinara u zavisnosti od porcije. 

 

 

"Banjalučki ćevap"

Od 1996. godine Novosađanima su dostupni ćevapi kakvi se jedu u Banja luci. Drugačijeg su oblika, od uobičajenog, a lepinje su takođe indentične onim u gradu koji smo pomenuli. Pored luka i ovde su dostupni kajmak i kiselo mleko. Vikendom je ovde tolika gužva da se uvek traži mesto više, ali uz malo strpljenja uvek ćete dobiti vruću i svežu hranu.  Lokal se nalazi u Gajevoj, ali je vidljiv iz Jevrejske ulice. Cene su od 180 do 360 dinara, u zavisnosti od veličine porcije.

 

 

"Bubi grill"

U blizini Spensa u Ulici Dimitrija Tucovića 3, i na Bulevaru kralja Petra Prvog 95, već dobro poznat “Bubi” gde porcija ćevapa košta 160 dinara. Ovde je moguće dobiti i različite priloge, kao i drugu vrstu hranu sa roštilja. Od priloga tu su razne vrste namaza kao i salate. Tu su i rolovani ćevapi, špikovana pljeskavica i tako dalje. Moglo bi se reći da su ovde, ćevapi malo “modernizovani” ali svaki gore pomenuti lokal ima mušterija, pa je  po svemu sudeći sve stvar ukusa.

 

 

"Žar Mance"

Pored roštiljskog mesa ovde je moguće probati i specijalitet kuće, poput pohovanog kačkavalja sa pršutom… Nalazi se u Kisačkoj 6, a cene ćevapa su od 160 do 390 dinara, opet sve u zavisnosti od porcije. Nije zanemarljiv ni taj podatak da su domaća kafa i espreso bez mleka 90 dinara. Imaju zanimljivu i veselu baštu, gde možete odmoriti i uživati u hrani.

 

"Pink panter", ćevabdžinica

Jela sa roštilja na različitim lokacijama u Srbiji dostupna su i u Novom Sadu u Branka Ćopića 9b. Ovde je cena jednog ćevapa 35 dinara. Tu su i razne ponude, akcije… pa za kilogram ćevapa i četiri somuna treba izvojiti 1.050 dinara. U ponudi su razne salate i prilozi, a svoje mesto je ovde našla i austrijska kobasica sa pomfritom po ceni od 430 dinara po porciji.

 

"Astal šaren", restoran

U Mite Ružića 4, u užem centru grada imate priliku da probate razna jela pa i ona s roštilja.  Ćevapi su po ceni od 400 do 800 dinara. Iako se lokal nalazi u užem centru grada, ušuškan je u delu gde nema toliko gužve. Ovde možete predahnuti i dobro jesti, kako ćevape tako i drugu vrstu hrane po relativno pristupačnim cenama.

 

 

 

Restoran “Forum”

Ukoliko ste ljubitelji ćevapa ali i drugih specijaliteta, ovo mesto je pravo za vas. Odnos cene i kvaliteta je idealan, a za ćevape vam je potrebno 360 dinara. Pri tom reč je o restoranu. U Vojvode Mišića 3 je moguće probati i odlične mađarske specijalitet, slatkiše i najveće gomboce u gradu.

 

 

Restorani i ćevapi

U većini novosadskih restorana možete naručiti i ćevape, kao i roštiljsko meso, ali vam je potrebno i više novca za to. Tako restoran "Zlatiborsko kod Vukše" u Sremskoj ulici 3, nudi  ćevape za 510 dinara po porciji. Čarda "Akva Doria", takođe ima u ponudi ćevape po ceni od 610 dinara po porciji, kao i restorani na Tvrđavi, i na čardama uz Dunav. Cene su okvirno oko 600 dinara po porciji.  

 

Novi predlozi: Naravno, i ovog puta vas pozivamo, da nam u komentarima preporučite lokale gde su odlični ćevapi, a koja mi nismo pomenuli. 

Autor: Slađana Aničić

Oceni vest:
20
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Aleksa

    pre 2093 dana i 4 sata

    Zarićev Vajat ima dobre ćevape, kao i Magaza.

    Oceni komentar:
    1
    5
  • Nenad

    pre 2092 dana i 17 sati

    Restoran "Greda" takodje ima odlicne cevape, proverio vise puta :)

    Oceni komentar:
    1
    4
  • debeli

    pre 2092 dana i 14 sati

    sarajevski sa somunom. već sam somun je toliko dobar da ga je milina jesti i bez ćevapa. a ćevapi mu dodju kao kec na deset. nema boljih.

    Oceni komentar:
    0
    6
  • Teodora Sr.Kamenica

    pre 2085 dana i 2 sata

    Niško sokače....mmmmmmm

    Oceni komentar:
    3
    9
  • Ronac

    pre 1986 dana i 12 sati

    Pre neki dan obiman tekst o niskom sokacetu i nahvaljeno mleveno meso a u ovom clanku se ne spominju?

    Oceni komentar:
    1
    8
  • Aca

    pre 1761 dan i 19 sati

    Walter u Promenadi nema dalje

    Oceni komentar:
    3
    8
  • Vlad

    pre 1515 dana i 16 sati

    zaboravili ste Biber u Maksima Gorkog

    Oceni komentar:
    0
    3
  • Liman A. C.

    pre 1331 dan i 6 sati

    Onaj ko za ćevapčiće kaže "ćevapi" sigurno ne zna šta je dobar roštilj, odnosno skara! Ćevap je jedna vrsta jela, a ćevapčići su nešto sasvim drugo. Bar u Srbiji. Slično je kao kada bi u Bosni tražio burek sa sirom. Ko traži tako, taj ne zna šta je burek.

    Oceni komentar:
    5
    0