JUICE BAR "HEY DAY": Organska kafa, zdravi obroci, bez duvanskog dima

JUICE BAR "HEY DAY": Organska kafa, zdravi obroci, bez duvanskog dima

Usred grada, na Bulevaru Oslobođenja 84, a izdvojen od buke, brzine i stresa, nalazi se pravi kutak za uživanje. Iako, gledajući s ulice, možda pomislite da je to samo jedan od lokala u kojem možete kupiti zdrav obrok za poneti, kada otkrijete 120 kvadrata na dva nivoa sa letnjom baštom, kao i to šta sve lokal nudi, brzo ćete poželeti da to postane vaš omiljeni kutak za uživanje sa porodicom, prijateljima, kolegama... Ali i za momente kada se posvećujete sami sebi, revitalizujući energiju, sabirajući misli i taložeći samo dobre vibracije.

Za osam meseci koliko postoji, Juice bar "Hey Day" postao je stecište onih koji znaju šta je u životu bitno – zdrava pauza u ambijentu koji prija telu i duši. Ukratko, koncept lokala obuhvata zdrave, a iznenađujuće povoljne zalogaje i gutljaje, u prostoru savršeno opremljenom za predah, posao, druženje, porodične momente... Jedno potpuno originalno mesto, prilično drugačije od onih koje ste posetili.


– Prvobitno je, kako mu i samo ime kaže, to bio đus bar sa hladno ceđenim sokovima, smutijima i organskom Lavazza kafom, koju jedini imamo u gradu, a čija je specifičnost to što dolazi sa velikih nadmorskih visina centralne Amerike, u nekontaminiranom području, sa plantaža koje se bave organskom proizvodnjom. Posebni smo i po Lavazza čajevima u rinfuzi, a odmah s početka uveli smo tortilje i salate, i to posne varijante. Tu su i naše male esencije zdravlja – welness shotovi, a sadrže ekstrakte limunovog soka, đumbira, kajenske paprike, celera, cvekle, čak i aktivnog uglja – kaže Dejan Anđić, vlasnik lokala.


Prateći želje i potrebe gostiju, ubrzo su uveli novine, pa se sada na ovom mestu mogu naručiti i sendviči, fantastične sveže supe, glavna jela uz puno originalnih preliva. Kao posebna zanimljivost ističu se "acai bowls" – takozvane zdrave činije, koje sadrže blendirano voće posuto granolama, orašastim plodovima i začinima. Na kraju, služe se i deserti bez mleka, šećera i brašna, sa prirodnim zaslađivačima u vidu urmi, a u ponudi je i najbolji zanatski sladoled u Srbiji.

Ponuda od preko 30 vrsta đuseva svrstava ih u sam vrh u celoj Srbiji, a vi prosto nećete znati šta da odaberete: mandarinu, kivi, šargarepu, nar, grejpfrut... Od mešavina: da li crvenu čaroliju jabuke, cvekle, kruške i limuna, žutu kombinaciju ananasa i celera ili zelenu kombinaciju celera, jabuke, đumbira, limuna, pomorandže i spanaća? A, kako vam zvuči smuti od borovnice, banane, narandže, urmi i začina? Možda ste više za varijantu sa čokoladom, vanilom ili kikiriki puterom? A to je samo mali delić onoga što vas čeka. Svi napici služe se u čašama od 350 ml, što predstavlja dobru dozu unosa dnevnih vitamina i pokretača energije.


 Trenutno imamo preko 100 proizvoda, a asortiman planiramo još da proširujemo, jer pomno osluškujemo potrebe gostiju, koji se uvek rado vraćaju jer ovo prepoznaju kao jedno drugačije mesto – zadovoljno priča Dejan.

Nabrojaćemo samo neke koji su nama privukli pažnju: supa od tikvica, indijskog oraha, celera, paradajza i začina, salata od kelja, avokada, krastavca, paradajza, maslina, pistaća: tortilja sa klicama, miksom prolećnih salata, avokadom i krem sosom od đumbira; špageti sa paradajzom, tikvicama, tofu sirom, paprikom, orasima, šargarepom i, na kraju, brauni sa kakaom, urmama i orasima ili puding od kokosovog mleka, banane, urme i višnje. Dovoljno da nam nepce poželi, zar ne?


U prizemlju lokala nalazi se šank i nekoliko visokih stolova za sedenje, a na spratu vas čeka pravi mali raj, sa 50 sedećih mesta, uređen tako da bude prijatno i poslovnjacima koji prave pauzu ili rade, i porodicama sa malom decom i mladima željnim druženja u vedrom i prijatnom ambijentu. Kada su uređivali prostor, zaista su mislili na sve: na spratu su obezbedili šankić za laptopove i brdo utičnica, a za najmlađe posetioce su opremili dečiji kutak sa igračkama, tablom za crtanje i drugim zanimacijama. Zato je ovo mesto za sve kategorije ljudi, ali primećuju da su im najčešći posetioci dame.


 Takođe, sarađujemo sa dosta firmi koje od nas poručuju hranu i piće i dolaze na poslovne sastanke, a postoji interesovanje i za tematskim večerima. Okruženi smo bankama i raznim korporacijama, pa nam je ovaj tip klijentele veoma blizak, bilo da dođu po nešto za poneti ili sednu da ovde rade, razgovaraju ili pauziraju. Tako da ćete u jednom trenutku primetiti za jednim stolom poslovne ljude, za drugim baku i deku sa unucima, za trećim ekipu mladih... I svima je prijatno i lepo – opisuje Dejan, i sam otac tri sina.


Ipak, ono što je posebno zanimljivo je činjenica da i oni koji ne prate naročito zdrave stilove života budu oduševljeni svime što đus i restoran bar nudi, kada se zadese tu i probaju nešto iz bogate ponude. I najveći gurmani budu impresionirani količinom porcije i ukusom interesantnih jela.

– Jedan smo od retkih lokala u gradu gde nije dozvoljeno pušenje, što je, kako primećujemo, važno sve većem broju posetilaca. Takođe, brendirali smo sopstvenu vodu “Hey Day”, koja je prirodna izvorska voda iz okoline manastira Tronoša, a naše flašice se mogu kupiti samo ovde u lokalu – ističe Dejan i dodaje da nisu deklarisani kao veganski restoran, jer se među njihovim sendvičima mogu naći i oni sa tofuom, ali i oni sa šunkom, već da je njihova priča šira i obuhvata sve ono što je zdravo, ali i za svačiji ukus.


Ovakvi lokali, kako saznajemo od osoblja, postoje u svim većim evropskim i svetskim gradovima, zato i ne čudi što se "Hey Day" posebno dopadne strancima koji dolaze u naš grad.

Dostavu hrane vrše na željenu adresu, pa u svako doba dana možete naručiti doručak, ručak, večeru, zdravu užinu, kafu ili poslasticu koja će vam stići na vrata stana ili firme. Kompletan meni naći ćete na njihovom sajtu, a možete ih pratiti i putem Fejsbuk stranice i Instagram profila.

Oceni vest:
20
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Marina

    pre 1546 dana i 6 sati

    Divno mesto. Sjajna energija.

    Oceni komentar:
    0
    5
  • Jan

    pre 1545 dana i 18 sati

    Prolazio tuda nebrojeno puta, a nisam primetio. MOrali bi malo više da se potrude da budu vidljivi

    Oceni komentar:
    0
    2
  • Denis Kajtazovic

    pre 1140 dana i 10 sati

    Samo me zanima da li je ovaj odgovor koji sam dobio od restorana pisao neko ozbiljan ili neki klinac u prolazu

    Oceni komentar:
    0
    1