"VODOVOD":  Stabilizacija u vodosnabdevanju do četvrtka uveče

"VODOVOD": Stabilizacija u vodosnabdevanju do četvrtka uveče

Zbog najavljenih i planiranih radova na postavljanju nove tehnološke pumpne stanice u novosadskoj Fabrici vode, pritisak u mreži na teritoriji Grada smanjen je na 1 bar sa 3 bara, koliki je inače tokom redovnog vodosnabdevanja, javlja JKP "Vodovod i kanalizacija".

Kako se navodi u saopštenju, uvođenje radova za posledicu ima da se u sistem trenutno ispušta 800 litara vode u sekundi umesto redovnih 1.200 litara u sekundi. Zbog naglog pada pritiska pojedini delovi grada kao i stanovi na višim spratovima mogu ostati bez vode.

Radovi se odvijaju planiranom dinamikom i iz "Vodovoda" očekuju da će biti završeni večeras do 21 sat.

Stabilizacija u vodosnabdevanju se očekuje do četvrtka, 13. decembra, u večernjim časovima, dodaje se u saopštenju.

- Takođe, u sklopu radova na postavljanju nove tehnološke pumpne stanice u Fabrici vode, paralelno se izvode radovi na izvorištu Petrovaradinska ada, a nakon njihovog završetka, moći ćemo da koristimo ovo izvorište sa 40% kapaciteta u narednih pet do sedam dana, zbog povezivanja novog cevovoda na Žeželjevom mostu – poručuju iz JKP "Vodovod i kanalizacija", uz napomenu da izvođenje radova predstavlja plansko unapređenje tehničkog sistema, neophodno radi budućeg redovnog vodosnabdevanja, te mole sugrađane da imaju strpljenja i razumevanja dok se radovi ne završe.

Cisterne sa pijaćom vodom postavljene su na nekoliko lokacija:

  • Klinički centar Vojvodine – dve cisterne
  • Bulevar Slobodana Jovanovića 2 – ispred FMC Specijalna bolnica za hemodijalizu
  • Ispred Hrama rođenja sv. Jovana Krstitelja na Detelinari
  • Ispred Svetosavske crkve na Novom naselju
Oceni vest:
5
30

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Dabome

    pre 1933 dana i 17 sati

    I šta ovo treba da znači? Da li ćemo večeras moći da se tuširamo ili da ponesem sapun, pa da se zabijem ispod neke od spomenutih cisterni?!

    Oceni komentar:
    1
    73
  • Novosađanka

    pre 1933 dana i 15 sati

    4 cisterne za ceo grad i okolna naselja, ma bravo! I pratim vesti i nekoliko novosadskih portala i NIKO apsolutno NIJEDAN nije ni reč napisao ni rekao da neće biti danas ni sutra vode u celom gradu do DANAS PREPODNE kad je vode već nestalo! SVaka čast na blagovremenom obaveštenju. I mi sad treba da verujemo da je ovo "planirano"? OVo je havarija, i to globalna, i neočekivana ili vodovod totalno nije briga za građane pa obaveštava o "planiranim" radovima onda kad su već uveliko počeli. Hoće li neko konačno biti kažnjen za ovakve stvari? ili se kažnjavaju samo bake koje prodaju jaja?

    Oceni komentar:
    2
    106
  • Redakcija

    pre 1933 dana i 15 sati

    @Novosađanka Pardon, mi smo vest o problemima s vodosnabdevanjem objavili još juče u 10 časova: http://www.mojnovisad.com/vesti/u-sredu-i-cetvrtak-slabiji-pritisak-vode-cisterne-na-tri-lokacije-u-gradu-id25359.html

    Oceni komentar:
    51
    8
  • Stevan

    pre 1933 dana i 15 sati

    Kojoj televiziji ili radiju ste dali da objave vest o radovima? Takva vest se daje par dana ranije a ne par sati pred radove!

    Oceni komentar:
    2
    63
  • Novi Sad hahaha

    pre 1933 dana i 12 sati

    Ovo je postalo gore od cirkusa! Aj sto lazu, aj sto su nemarni, sada ovo liči na igre bez granica!

    Oceni komentar:
    0
    44
  • Ogorcena novosadjanka

    pre 1933 dana i 11 sati

    Ja bi molila ove iste pametnjakovice koji su tako "lepo" najavili nestanak vode a jos "lepse" postavini cisterne da sad oni lepo svima dostave par litara vode sa istih.

    Oceni komentar:
    1
    18
  • sasa

    pre 1933 dana i 10 sati

    trebali su lepo ceo grad da iskljuce sa vodom, prvo su trebali onu promenadu da iskljuce sa vodom

    Oceni komentar:
    1
    21
  • Xy

    pre 1933 dana i 9 sati

    Koji bezobrazluk!!!! 21:54 i JOŠ NEMA VODE!!!! DOKLE VIŠE!!!???? I KO TU SADA LAŽE?

    Oceni komentar:
    1
    26
  • Xy

    pre 1933 dana i 9 sati

    Radovi se odvijaju planiranom dinamikom i iz "Vodovoda" očekuju da će biti završeni večeras do 21 sat. A i dalje nema vode... Voda nestala već od 0:00 noćas sada je prošlo 22:00 nema tuširanje a bogami i sutra sumnjam da neće biti.

    Oceni komentar:
    1
    21
  • Mile

    pre 1933 dana i 8 sati

    Hoce li biti vode veceras?
    Imamo dve bebe u stanu na pet spratu. Barem za elementarno nam teeba voda makar na sat vremena

    Oceni komentar:
    1
    21
  • Xy

    pre 1933 dana i 8 sati

    Hoćete pustiti vodu već jednom???

    Oceni komentar:
    2
    18
  • Stevan jezdic

    pre 1933 dana i 8 sati

    *** cenzurisano *** vam komunisticku socijalisticku demokratsku SNS/sku mater da vam*** cenzurisano *** *** cenzurisano *** retardiranu nesposobnu da sam vam j*** cenzurisano ***!!!!!

    Oceni komentar:
    2
    19
  • lokalac

    pre 1933 dana i 8 sati

    nema vode uopste kod socijalnog vec 23 sata

    Oceni komentar:
    1
    9
  • Tanja

    pre 1933 dana i 8 sati

    Grbavica-Puskinova ulica ceo dan nema vode.4.sprat ni kapi.Sad je 22,57h. Sramota. Sve,ali sve nas lazu. Pa i za vodu..

    Oceni komentar:
    0
    15
  • vodosnabdevanje, štato beše?

    pre 1933 dana i 7 sati

    Da li ste vi uopšte normalni??? Stabilizaciju sa vodosnabdevanjem očekujete u četvrtak uveče??? Ostavili ste grad od 350 0000 stanovnika 48h bez vode! A tek če biti problema sa vodom zbog Promenade. Sad smo tek počeli da plaćamo ceh. Jesu li se i letos, kada je više od 20 dana bio slab pritisak, postavljale nove pumpne stanice?

    Oceni komentar:
    0
    12
  • Petrasin

    pre 1933 dana i 7 sati

    Stara Detelinara, 80% staračka domaćinstva, zgrade bez lifta, bake i deke jedva stignu i do wc-a, a, kmo li da idu još po vodu iz cisterne koja je parkirana kao sramota grada ispred SAMOG ulaza u Crkvu na Detelinari. Kako daleko ide cinizam i bezobrazluk. Dva dana, JKP-Cisterna ispred Crkve, kao da su neki dobročinitelji, smešno, kao da niste imali gde drugo da je parkirate, da li vi to nas zajebavate. Ko god se igrao sa Detelinarcima nije se naigrao. Nije vam bilo dovoljno igranja sa ogradama i raskopanim ulicama, sa bus 3 i 13 koje su vozile pola linije, sa brdom smeća kod OŠ Toza Marković i vrtića Petar Pan, sa raskopanim parčetom ulice Janka Čmelika od 100m kod istih objekata, to parče je završeno pre nedelju dana. Školi i vrtiću nije mogla prići Hitna i Vatrogasna četiri meseca. Dozovite se pameti i sa Detelinarinim strpljenjem neigrajte.

    Oceni komentar:
    0
    19
  • Važi

    pre 1932 dana i 20 sati

    Draga Redakcijo, nemojte se hvaliti time što ste "na vreme" objavili vest - najavili ste SMANJEN pritisak vode uz "mogućnost prekida", od 7 do 21 u sredu i u četvrtak "smanjen pritisak". Niste najavili da će voda nestati u sredu u pola 6 ujutru i da neće biti puštena do 5 ujutru u četvrtak. Inače, bilo je vode pola sata, a sada ponovo nema ni kapi.

    Sram Vas bilo i Vas i one što Vam šalju instrukcije!

    Oceni komentar:
    0
    19
  • Zaprepašćena

    pre 1932 dana i 13 sati

    Sramota, na Grbavici na petom spratu nemam ni kap vode već puna dva dana. Na adrese kojima nam stižu računi mogli su i da nas obaveste . Naravno na telefon koji su ostavili na sajtu ne odgovaraju, kao da mi živimo od njih a ne oni od nas. I nigde prave informacije. Prestrasno

    Oceni komentar:
    0
    3
  • uzas

    pre 1932 dana i 12 sati

    A zasto u prigradskim naseljima nije postavljena nijedna cisterna.???? Mi nismo ljudi? Mi mozemo dva dana bez vode? Treba 20km da idem po vodu???? Sram vas bilo!!!!!!

    Oceni komentar:
    0
    6
  • Olia

    pre 1932 dana i 3 sata

    *** cenzurisano *** li vam materina, nema vode još uvik. Rumenački put 3. Alo e!

    Oceni komentar:
    0
    0