KONKURS: Milion dinara parovima za kupovinu seoske kuće

KONKURS: Milion dinara parovima za kupovinu seoske kuće

Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom za šta je izdvojeno ukupno 25 miliona dinara.

Za bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u Vojvodini moći će da se prijave supružnici ili vanbračni partneri (sa trajnijom zajednicom života) samo jednom. Visina traženih sredstava ne može biti veća od milion dinara, dok građevinska vrednost kuće koja se nalazi izvan gradskih i opštinskih sedišta ne sme biti veća od dva miliona dinara, navodi se u konkursu.


Uslovi konkursa

U momentu prijave na konkurs jedan od supružnika ne sme da ima više od 40 godina života. Supružnici, odnosno vanbračni partneri moraju da imaju prebivalište na teritoriji Vojvodine, da nisu vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti, niti da su istu otuđili u poslednjih pet godina, kao i da nisu u krvnom, tazbinskom ili srodstvu po usvojenju sa potencijalnim prodavcem nepokretnosti. Takođe, na osnovu uslova, važno je da je jedan od supružnika u radnom odnosu, ali i da su prijavljeni izmirili sve poreske obaveze, piše "Srbija danas".

Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 3. aprila ove godine.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti u koverti na adresu "Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 6", poštom ili lično na gore navedenu adresu sa naznakom "Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom".

Konkursna dokumentacija može se preuzeti na sajtu Zavoda za ravnopravnost polova a sve dodatne informacije mogu se dobiti u Pokrajinskom zavodu za ravnopravnost polova putem e-mail adrese

Ovo je osmi put da Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova raspisuje konkurs za dodelu kuća na selu i zainteresovanost među mladim bračnim parovima je iz godine u godinu sve veća.

Izvor: Srbija danas

Oceni vest:
7
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Mira

    pre 1512 dana i 7 sati

    Dali mogu konkurisati samohrani roditelji, koji zive na selu kao podstanari sa decom?

    Oceni komentar:
    5
    7
  • Ilona Crnčević

    pre 1511 dan i 21 sat

    Ja bih da se prijavim za konkurs .povratak na selo.imam sina 10 god.u podstanarima smo... Imam vanbračnog supruznika koji je takodje sa nama u podstanarima.radi u špediciji.

    Oceni komentar:
    3
    7
  • Julijana

    pre 1510 dana i 23 sata

    Pozdrav sta treba od papirologihe da se posalje..hvala na odgovoru

    Oceni komentar:
    3
    7
  • Zarko Radulovic

    pre 1501 dan i 19 sati

    Interesuje me sta treba od papira da se pripremi,hvala

    Oceni komentar:
    4
    1
  • Suzana

    pre 1410 dana i 11 sati

    I ja bih se prijavila za kupovinu kuce na selu. Muz i ja imamo troje dece. Da li ce uskoro biti otvoren ponovo konkurs?

    Oceni komentar:
    1
    6
  • Maja cortanovacki

    pre 1172 dana i 6 sati

    Jasam htela da konkurisem zivim sa suprugom u vambracnoj zajednici i sa sinom od 19meseci i cerkom od 2 meseca u kiriji a suprug i ja nemamo nista na nama pasam htela da vas pitam sta mi treba od papira za podnosenje zahteva za pomoc da kupimo kucu i da se vratimo na selo

    Oceni komentar:
    0
    1
  • Marćel

    pre 1162 dana i 17 sati

    Ja bih da se prijavim za konkurs pa me zanima kada ce biti opet otvoren konkurs i sta sve treba od papirologije.

    Oceni komentar:
    0
    1
  • Aleksandra

    pre 1051 dan i 18 sati

    Ja sam majka dvoje male dece ,2 godine sin,i drugi sin 8meseci,zivimo pod kiriju ,placamo 60 nemam socijalno samo deciji,imam muza ali nismo vencani on ima 17 godina a ja 21 i jako nam je potrebna kuca,da li mogu da se prijavim i kako.

    Oceni komentar:
    0
    1
  • Zoran vidakovic

    pre 1045 dana i 10 sati

    Zelim pomoc da kupim kucu na selu, zivim sa suprugom i malom cerkicom koja ima 6 meseci, zivimo u kiriji, pa zelim da kupim kucu ali ne mogu da dignem dovoljno veliki kredid da bih je kupio.

    Oceni komentar:
    1
    1
  • geri mehrema

    pre 769 dana i 16 sati

    sta sve treba od dokumenta da se konkurisemo

    Oceni komentar:
    0
    0