Stranka Istina izvela neobičan performans za legalizaciju kanabisa (FOTO)

Stranka Istina izvela neobičan performans za legalizaciju kanabisa (FOTO)

U sklopu akcije "Pogledaj se u oči, pa se suoči", sugrađani su imali prilike da se upoznaju sa sedam drugačijih kreacija od onih na koje su inače navikli, a njihova posebnost ogleda se u tome što im je glavni sastav konoplja.

Kreacije su prošetale  sedam aktivistkinja stranke Istina i to u centru Novog Sada, jer na zanimljiv i domišljat način ta stranka želi da ukaže na brojne mogućnosti koje se mogu dobiti, ukoliko bi potpuno legalizovali konoplju.

To je jedina biljka koja može u isto vreme da leči, nahrani, da krov nad glavom i oblači. Njenim uzgojem, prodajom, pa i izvozom, možemo podići ekonomiju, poljoprivredu i brojne druge industrijske grane, ali i podstaći turistički potencijal. To opet otvara mogućnost stvaranja potrebe za novim radnim mestima, u različitim obrazovnim sferama, te i ostanak mladih u Srbiji, pa i njihov povratak na sela, ne bi li im ponovo udahnuli život i mladost – istakla je predsednica stranke Istina, Ivana Vujasin.


Isto tako, legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe, pomogli bismo da se uspostavi mogućnost uvođenja kanabisa u terapije i lečenja, koji se u svetu pokazao kao  pozitivan izbor. Pacijenti se više ne bi hapsili kao teški kriminalci, ukoliko bi im se pristup leku zakonski omogućio.

Mi smo odlučili i obećali da ćemo da pokrećemo tabu teme za naše društvo i to one koje su opšte prisutne, a svi okreću glavu na drugu stranu na sam pomen, između ostalog i legalizacije kanabisa, ne želeći da čuju istinu. Odlučili smo da naše društvo, simbolično rečeno, "nateramo" da pogleda u pravom smeru. Kanabis je u velikom broju zemalja u svetu legalizovan, evropski parlament i Svetska zdravstvena organizacija su ga prihvatili kao legalan lek. Od konoplje može da se napravi 50.000 različitih proizvoda, ni manje ni više nego potpuno ekološki prihvatljivih. Bioplastika, bigorivo, negativan karbonski otisak, samo su neke od benefita koje daje gajenje konoplje. Polazimo od ubeđenja da naše društvo treba da bude u korak sa celim svetom i da se različitosti moraju uvažavati, a ne žigosati, stoga se pitamo: Zašto opet mi, kao država moramo biti među konzervativnim zemljama, koje teško prihvataju i usvajaju nove tokove i istinite vrednosti? – odlučna je Ivana Vujasin.


U stranci su prezadovoljni činjenicom da je performans šetnje 7 aktivistkinja centrom grada izazvao veliku pažnju naših sugrađana, koji su radoznalo prilazili i posmatrali. Njihova zainteresovanost je bila neočekivana po pitanju konoplje, dok većina nije ni znala šta ona sve može. Stoga iz Istine poručuju da su ponosni na to što su ljudi masovno prilazili štandu, interesovali se i sa oduševljenjem prihvatali ideju o legalizaciji. Broj 7 simbolično predstavlja broj pod kojim se stranka Istina kandidovala na lokalnim izborima.

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Iskusan

    pre 1411 dan i 7 sati

    Da se ne lažemo, postoje automati za prodaju kesica marihuane.
    Siguran sam da ih već imamo uvezene u Srbiji, u nekom magacinu, i da čekaju donošenje Zakona.
    Njihovi vlasnici, pa naravno, iz redova poslanika i političara.
    Zato, budite ubeđeni da nam donošenje ovakvog zakona predstoji, jednako kao što je prošao zakon o prisilnoj donaciji organa ili o pridlnoj vakcinaciji.

    Ko je hteo da duva, duvao je i duvaće i bez zakona.
    A kome treba Zakon da bi duvao, neka se sutra čuva u saobraćaju, kada bar svaki drugi vozač bude bio pod uticajem nečeg.
    Protiv sam ovog zakona, jer to što će se prodavati pod njim više neće biti marihuana već izvor biznisa i uništenja mladosti Srbije.
    Posle ovog zakona, više nećemo imati toliko programera, jer marihuana briše pamćenje.
    Koliko doprinosi izlečenje Alchajmera, toliko ga i izaziva.

    No, Bože zdravlja, živi bili pa sve sami videli koliko sam bio u pravu.
    I deco, manite se performansa.
    Sve će to vama vaši dobi političari doneti sami, i nazvaće to unapređenjem evropskih sloboda.
    Jednako kao i vakcine i nemogućnost da zabranite donacije svojih organa.
    U zakonu i priči jedno - u praksi drugo.
    Motociklisti, vaši padovi su najpoželjniji. Umro u transportu... će pisati.

    Oceni komentar:
    7
    2
  • Dragan

    pre 1410 dana i 23 sata

    Vulina za člana stranke!

    Oceni komentar:
    3
    1