"HUMANITARNI PONEDELJAK": Pomozimo Sanji (22) koja od rođenja boluje od retke bolesti

"HUMANITARNI PONEDELJAK": Pomozimo Sanji (22) koja od rođenja boluje od retke bolesti

Devojci s teškim fizičkim invaliditetom novac potreban za tretmane rehabilitacije.

U ponedeljak, 6. jula, akcija "Humanitarni ponedeljak" na novosadskoj plaži Štrand biće namenjena dvadestdvogodišnjoj Sanji Dragiša iz Novog Sada, koja od rođenja boluje od retke bolesti Paraplegia flaccida i Spina bifida lumbalis sine hydrocephalo.

Radi se o teškom fizičkom invaliditetu pri kom je desna strana tela oduzeta. Desna noga je kraća od leve 9 cm. Kreće se uz štake i veoma brzo se umara. Novac je potreban za tretmane rehabilitacije.



Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima, kako bi se i na ovaj način pomoglo lečenje Sanje. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

U akciji koja je bila namenjena sedmomesečnoj Lani Jovanović,iz Rakovca, koja je obolela od spinalne mišićne atrofije tip 1, ukupno je prikupljeno 295.000 dinara.

– Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda – navode u JKP "Gradsko zelenilo" 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Boli

    pre 1363 dana i 19 sati

    Za bebu je prikupljeno 3, a neophodne su desetine hiljada evra, koliko znam.
    Dobro, znam da narod nema.
    A negde se frljaju milionima u svrhu nestanka ljudi.
    Da ne pominjem proslave i brendirane tašne.

    Interesantna mi je i ustanova kojoj trebaju desetine hiljada evra da intervenišu nad bebom, bilo čijom. Čemu mogu nadati ti u toj ustanovi, koji donose takve cenovnike?
    Čik me ubedi da takva operacija ne može jeftinije.
    Samo, ljude možemo svećom tražiti.

    Oceni komentar:
    0
    1