Maji Gojković odobrena i treća javna funkcija

Maji Gojković odobrena i treća javna funkcija

Administrativni odbor Skupštine Srbije odobrio je nedavno ministarki kulture Maji Gojković vršenje i treće javne funkcije, a u Agenciji za sprečavanje korupcije navode da je Gojković dobila saglasnost da bude članica Saveta Fakulteta političkih nauka. Reč je o funkciji na koju je Vlada postavila još pre pet meseci.

Nije poznato zašto je nadležni skupštinski odbor Gojković tek sada dao "zeleno svetlo" da sedne u fotelju Saveta FPN. Na sajtu parlamenta bilo je navedeno da je Administrativni odbor dao pozitivno mišljenje da obavlja drugu javnu funkciju, ali nije bilo navedeno o kojoj poziciji je reč, piše Nova.rs.

Iako je list Nova tim povodom Ministarstvu kulture uputio pitanja, kažu da odgovore do objave teksta nisu dobili.

U Agenciji za sprečavanje korupcije naveli su da je rešenjem direktora Agencije Gojković dobila saglasnost za vršenje javne funkcije na FPN.

Ukoliko po osnovu javne funkcije člana Saveta Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu nije predviđena naknada, Maja Gojković nije imala obavezu podnošenja izveštaja o imovini i prihodima po stupanju na ovu funkciju – piše između ostalog u odgovoru Agencije.

Osim što je potpredsednica Vlade i ministarka kulture, Gojković obavlja i funkciju predsednice Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije. Njena ukupna mesečna primanja iz javnih izvora iznose oko 185.000 dinara, navodi Nova.rs.

Oceni vest:
3
11

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Maks

    pre 937 dana i 6 sati

    Malo joj je!

    Oceni komentar:
    1
    9
  • Ljimanac

    pre 936 dana i 19 sati

    Ako je rođena za tako nešto, niko to ne može sprečiti.
    Međutim, sve što se dobije od loto-a do slave i funkcija, nekako plaćaš.
    Ljudi nisu svesni da što više zagrabe, više će i platiti.
    Da, postoji Vaga za tačno merenje.

    Oceni komentar:
    0
    8
  • Vasa

    pre 936 dana i 12 sati

    Malo je... neka bude i pomocnik direktora svemira...

    Oceni komentar:
    0
    3
  • Vaša Maja

    pre 936 dana i 9 sati

    Ja bih samo da putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem... i putujem... i kupujem...

    Oceni komentar:
    0
    2