Dobro jutro, Novi Sade, grade u kom se "zakuvalo"

Dobro jutro, Novi Sade, grade u kom se "zakuvalo"

I to – između komunalnih milicionara, odnosno predstavnika gradskih vlasti i Novosađana koje su ovi "udarili" tamo gde su najtanji – po džepu.

A sve to preko nečega do čega je onima koji ih imaju jako stalo, a to su – kučni ljubimci, a bogami i dvotočkaši.

Naime, poslednjih nedelja su se naši sugrađani koji imaju pse i koji ih godinama unazad izvode u šetnje, a potom i puste s povoca kad dođu na najbližu zelenu površinu, našli u velikom problemu. Ako ga puste na mestu koje nije ograđeni park za pse, i ako komunalac to vidi, a nekako se čini da u poslednje vreme baš to gledaju, ovi predstavnici vlasti koji, kako kažu, "samo rade svoj posao", napišu im kaznu od 25.000 dinara, a ako slučajno kod sebe nemate pasoš od ljubimca ili ako nemate dovoljno kesica, ta je kazna i veća. Namerno nismo napisali "ako ne pokupite izmet za psom" jer to se, očigledno (na osnovu dugogodišnjeg posmatranja) ne kontroliše.

Upozorenje na komunalce u parkovima


Dodatni problemi su ti što se više ni ne zna gde psi smeju da se izvode jer su, kako su nam sugrađani javili, neke table nestale "preko noći", a komunalci se baš tu pojave. Vlasnici pasa već pišu peticije i ogorčenje im raste jer su, kako kažu, saterani u ćoškove i ponegde, neuslovne, a često i daleke parkove, a komunalni milicionari kažu da je sad sve bolje kad su dobili pojačanje, kao i da se obrate onima koji donose odluke.
 


Ima još mnogo problema u vezi sa ovom tematikom, ali o tome ćemo drugom prilikom, a podsećamo da je saobraćajna policija prošle nedelje kažnjavala i bicikliste u centru što je kod dosta naših čitalaca izazvalo pozitivne komentare, osim kod onih koji su ipak upozorili da ima mnogo većih problema koji se ne rešavaju.

FOTO: Saobraćajci zaustavljaju bicikliste u centru


Podsećamo vas da i sami možete napisati vest o onome šta vam je problem u gradu i sve to u našoj rubrici Megafon.

Servisne informacije

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu za poslednja 24 sata rođeno je 20 beba  10 devojčica i 10 dečakaČestitamo!

Struje nema u delu Kovilja. Planiranih isključenja vode nema, ali "Vodovod" je u ponedeljak upozorio Novosađane da je ne troše nenamenski da ne bi došlo do restrikcija.

Korona presek

Prema poslednjem izveštaju instituta "Batut", u Srbiji je registrovano 507 novozaraženih, a od Kovida-19 je zvanično preminula jedna osoba. Uz pomoć respiratora diše sedmoro obolelih. U Novom Sadu je 20. juna zabeleženo 11 novih slučajeva korone.

Hronika

Ljudi, čuvajte se, upozorenja nadležnih često imaju smisla, a do sada smo već shvatili da neće baš uvek "nekog drugog".

Devojčica teško povređena u strujnom udaru u Rumi

Žena i muškarac teško povređeni u nesreći kod Zanoša 


Nažalost, šest pasa koje je nesavesni prevoznik iz Rusije vozio u Srbiju, nikad više neće videti svoje vlasnike. 

Zbog ubijanja i zlostavljanja životinja novosadska policija podneće krivičnu prijavu


Navigator

Danas u 19 sati počinje "Sofa 2022", a do 25. juna, ispred knjižare Bulevar Books, bićete u prilici da čujete Zvonka Karanovića, Borisa Dežulovića, Zorana Predina, Slobodana Tišmu i druge. 

Oceni vest:
7
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Neđo

    pre 645 dana i 20 sati

    Glasali ste ili ste razočarani pošto su svi isti? Uživajte. Sledece su slusalice i telefoni na pešačkom prelazu.

    Oceni komentar:
    4
    19
  • Sava

    pre 645 dana i 14 sati

    Novi Sad, grad kerećeg izmeta i zapišanih ulaza i haustora kerećom mokraćom, ali šetači misle da su sveci, jer Bože moj kupili su psa za 100 eura, uštrojili ga,drze ga u stanu i prošetaju ga 2x dnevno, i kupunu samo granule, e pa ja bi to isto vlasnicima uradio, da vide koliko muče pse.

    Oceni komentar:
    8
    17
  • NA lavež jednog reaguju sva tri

    pre 645 dana i 1 sat

    Idem danas na posao.Susrećem ne 1 već 3 opasna psa.Jedna od onih koje bogatuni drže po dvorištima za jurišni napad na goste.Ono, 60-70kg mase i ogromne glave i vilice.
    I pazi sad: -Dva momka koja volu mogu iščupati rep i jedna starija žena su im vlasnici i odgovorni za ubistvo,ako ti psi počine.Kao i za izdražavanje, doživotno, njihovih porodica ako im ubiju hranioca.
    Obilazim ih naširoko, da ne bih rizikovao da 1 od njih, sudija, mudro proceni sa svojim IQ da sam ja loš čovek i vredan ugriza.

    Oceni komentar:
    3
    5
  • Joca

    pre 644 dana i 21 sat

    Sto se mene tice, odlicno. Nije pas modni detalj nego nesto o cemu se podrobno razmisli pre nego sto se udje u posed istog. Samo lupajte pa dzepu sve redom. I kerovodje i ove sto parkiraju gde god vide prostor da uglave auto. SVE. Bacanje smeca po ulici, uriniranje, dranje i urlanje u sred noci, kombije i dostavu robe sto voze po trotoarima (jer im je lakse). SVE. Ne marim da i ja popijem kaznu ako nesto zabrljam. Reda mora biti.

    Oceni komentar:
    2
    13
  • Joca

    pre 644 dana i 21 sat

    @Neđo
    A u cemu je problem? Telefoniranje i blejanje sa slusalicama na pesackom je OK?

    Oceni komentar:
    0
    6
  • Lufija

    pre 644 dana i 13 sati

    Pa kome trebaju toliki dzukcu svuda , ja bi to u kafileriju sve osim onih medicinski potvrđenih.mars sa dzukelama na selo

    Oceni komentar:
    7
    4
  • Joe

    pre 644 dana i 5 sati

    Ovima bez ljubavi u životu i empatije prema psima želim da se u sledećem životu rode kao "dzukci". Možda će biti ipak malo srećniji nego što su sada...

    Oceni komentar:
    3
    4
  • sugradjanin

    pre 644 dana i 3 sata

    A šta je sa bahatim vozačima, u Sremskoj Kamenici vredni automehaničar zauzeo ceo trotoar, deca nemaju kuda da prodju do škole. Parkira pokvarene automobile i pored popve kuce i na parkignu.... Gde je tu kontrola... pouzdano znam da su se ljudi više puta žalili, ali nikom ništa

    Oceni komentar:
    0
    4
  • Sasa

    pre 643 dana i 16 sati

    Novosadskim kejom izgleda jos nisu prosli...jer je svaki peti na povocu.

    Oceni komentar:
    1
    0
  • Vic ili realnost

    pre 643 dana i 15 sati

    Meni je ovo najbolji vic ikada, jer je tako kratak a moćan:

    - Do­bar dan komšija, ja sam vaša no­va ko­m­ši­ni­ca!
    - Odo­zgo ili odo­zdo?
    - Po­la­ko, ko­m­ši­ja, pr­vo ka­fica!

    Oceni komentar:
    0
    3