Protesti ispred "Informera" zbog intervjua sa višestrukim silovateljem (VIDEO)

Protesti ispred "Informera" zbog intervjua sa višestrukim silovateljem (VIDEO)

Nekoliko stotina građana okupilo se ispred redakcije "Informera" u Beogradu u znak protesta zbog intervjua koji je taj list uradio sa višestruko osuđivanim silovateljem.

Kordon policajaca raspoređen je ispred njih, a prethodno je jedan čovek u civilu nogom udarao u vrata "Informera" uzvikujući okupljenima da "nemaju čega da se plaše" podstrekavajući ih da nasilno uđu u redakciju.

Nakon nekoliko minuta i uzvika učesnika protesta da taj čovek "nije sa njima", uz insinuacije da je reč "o radniku službe bezbednosti", čovek se povukao, a ubrzo potom se pojavio kordon policije, piše 021.rs.

Prethodno je Dragan J. Vučićević došao iz Čumićevog sokačeta, a ispred redakcije su ga dočekali aktivisti i građani koji su mu dobacivali i tražili da povuče iz lista intervju sa višestruko optuživanim silovateljem. 

Demonstranti su na ulazna vrata zgrade u kojoj je smeštena redakcija tog tabloida bacali jaja. Građanke i građani su glasno negodovali uz povike "Izlazite napolje", "Monstrumi" i "Gasi Informer", "Uhapsite Dragana" i "Mi vas plaćamo", "Nasilnike u zatvor, ne u medije", "Silujete Srbiju", "Ua saučesništvu", "Sram vas bilo". Takođe, uzvikivali su "Neću da nosim nož i sprej - hoću zakonsku zaštitu", "Revolucija", "Gde su institucije"...

Na protest je pozvala organizacija "Ženska solidarnost", kao i više udruženja i i nevladinih organizacija, ističući da "serijskim silovateljima nije mesto u javnom prostoru, medijima i emisijama već u zatvoru".

Pored velikog broja nevladinih organizacija, prisutni su i predstavnici pokreta "Ne davimo Beograd" Dobrica Veselinović i Radomir Lazović, kao i odbornica "Ujedinjenih" u Skupštini Beograda Nina Stojaković.

Postupak Informera u međuvremenu je osudilo više organizacija, udruženja i političkih stranaka. Među njima su Savet za štampu, NUNS, Koalicija za slobodu medija...

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Danilo

    pre 569 dana i 4 sata

    Ponašaju se tako da stajem na stranu Vučićevića, eto koliko su mi ogavni.

    Oceni komentar:
    24
    4
  • Naprdnjacka Smrdija

    pre 569 dana i 2 sata

    Sad nam prikazuju interviju sa silovateljima, sta jos treba da urade ovom narodu da se podigne?

    Oceni komentar:
    0
    9
  • Stvaranje namernog haosa poyivom na linč

    pre 569 dana i 1 sat

    Ovde se radi o stimulaciji svetskih moćnika na plasiranju anarhije i haosa, koja je njima neophodna za uspostavljanje svetske vlade.(po njihovom objavljenom planu)
    Mediji pozivaju na linč - o tome se radi. Rade stvari zbog kojih bi svako od nas zaglavio zatvor.
    A Policija se ne usuđuje da interveniše.
    Ne može se pratiti čovek, objavljivati njegove slike, pozivati na linč u skrivenoj formi jer je dotični odlsužio svoje i nije begunac.
    Ako im danas prođe ovo - šta mislite da će sutra raditi?

    Oceni komentar:
    9
    3