FOTO: Trg slobode u znaku Dana policije

FOTO: Trg slobode u znaku Dana policije

Povodom Dana i slave MUP-a Srbije, novosadska policija je na Trgu slobode, nizom programa obeležila ovaj datum.

Na centralnom gradskom trgu izložena je različita oprema, vozila i edukativni materijal. Osim pripadnika Policijske uprave u Novom Sadu, obeležavanju Dana policije učestvuje i novosadski Odred žandarmerije, Uprava za vanredne situacije, Agencija za bezbednost saobraćaja, Centar za osnovnu policijsku obuku i Srednja škola unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" iz Sremske Kamenice.



Za najmlađe Novosađane organizovana je predstava "Moj drug policajac" Dečijeg pozorišta iz Kikinde, kao i likovna radionica.



Načelnik Policijske uprave Goran Radonjić istakao je da su se trudili da ovaj dan prvenstveno namene najmlađima, kako bi od malih nogu razumeli i naučili da su policajci njihovi najbolјi prijatelji i da mogu da očekuju pomoć i podršku od njih u svakoj životnoj situaciji.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da policija svoj posao obavlјa časno, savesno, predano i odgovorno.


- Bio sam ponosan kad sam video divan gest, dva policajca koji su zajedničkim snagama pomogli našoj sugrađanki da pređe preko vode noseći je na svojim rukama tokom nedavnog velikog nevremena koje zadesilo naš grad. Neizmerno sam zahvalan pripadnicima protivdiverzione jedinice, koji su svakodnevno na terenu i pregledaju školske zgrade, institucije i druge objekte širom našeg grada. Njihova predanost poslu predstavlјa primer požrtvovanja i borbe za našu Srbiju, jer svojim delovanjem svakodnevno čuvaju i obezbeđuju mir svim našim građanima – istakao je Đurić.



Građani su mogli da pogledaju opremu saobraćajne policije, interventne jedinice, žandarmerije i vatrogasaca-spasilaca. Izložen je bio i dron žandarmerije koji je izraelske proizvodnje i sa njega može da se izbacuje suzavac.

Najmlađi su bili u prilici da se okušaju i u alpinizmu uz budno oko instruktora. Velika atrakcija bio je i policijski pas Mange, koji svojim nepogrešivim njuhom otkriva narkotike.


 


Mnoge porodice su iskoristile ovu priliku da obiđu policijske štandove i da se informišu, a najmlađi i da se fotografišu.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Ja

    pre 319 dana i 3 sata

    Srecan Dan policije. Lepo osmisljeno, primereno ovoj situaciji i bez naoruzanja, za malisane baz zanimljivo jer su njihove male glavice radoznale. Ovo bar po meni, nikome nebi trebalo da smeta.

    Oceni komentar:
    5
    4
  • Jadna Policija

    pre 318 dana i 4 sata

    Jednom mi reče jedna koleginica, da je u svom braku ona ta koja je ***ena strana.
    U ovoj državi je Policija ta koja je ta vrsta strane.

    Oceni komentar:
    0
    1