365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: DEKLARATIVNE VREDNOSTI

365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: DEKLARATIVNE VREDNOSTI

Pravo je vreme da kažete – "Dosta više korupcije!". Danas je 111. dan naše antikoruptivne terapije, posvećen podsećanju na to da su vrednosti čoveka jedan od faktora koji utiču na to da li će biti ili neće biti korumpiran. Međutim, treba razlikovati deklarativne i prave vrednosti koje čovek nosi. Deklarativne vrednosti služe za predstavljanje javnosti. Tako neko ko, primera radi, u javnosti vrednuje poštenje, može autentično da bude potpuno drugačije nastrojen. Zaključivanje o pravim vrednostima čoveka ne mora biti teško. Stvarno vrednovanje poštenja, i recimo, zalaganja protiv korupcije, podrazumeva da se čovek vlada u skladu sa tim – odbacuje svaku mogućnost ličnog korumpiranja, distancira se i kažnjava korupciju, bira etički izuzetne prijatelje i saradnike, ili bar one koji se ne vezuju za neki vid korupcije, itd. Drugim rečima, reči su jedno – dela su drugo. A dela su pravi pokazatelj nečijih vrednosti.

Portal mojnovisad.com medijski je pokrovitelj projekta “365 Antikoruptivnih pilula” dr Dragane Mitrić Aćimović. Lajkujte, šerujte, podržite! Podelite na društvenim mrežama važne poruke protiv korupcije, i doprinesite važnoj borbi protiv neprijatelja našeg napretka!

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Aleksandar Vučić sahrane bez struje gradsko groblje vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina Spens Isključenje struje isključenje vode novosađani bebe RHMZ novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija betanija servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp novosadska toplana bez vode Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza servisne informacije novorođenčad horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenja struje raspored sahrana novi sad Republički hidrometeorološki zavod maturanti