365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: NEFER TAKMIČENJE

365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: NEFER TAKMIČENJE

Pravo je vreme da kažete – "Dosta više korupcije!". Danas je 110. dan naše antikoruptivne terapije, posvećen podsećanju na to da u situaciji oštre konkurencije i kada strane koje se takmiče osećaju veliki pritisak da ostvare što bolji rezultat, postoji velika verovatnoća posezanja za neetičnim rešenjima kojim bi se pobeda zagarantovala. Koruptivne radnje mogu se očekivati pre svega od učesnika u takmičenju bilo koje prirode u čijim redovima ne postoji visoko vrednovanje etike, i gde se ne insistira na etičnom putu ostvarivanja ciljeva, nego samo na postizanju onog što je zacrtano. Takva pojava može se zabeležiti npr. u privatnom sektoru, gde se privatnici bore za opstanak na surovom tržištu, i gde organizacije nemaju izgrađenu etičku kulturu, ali i na izborima, gde veliki broj partija samo deklarativno vrednuje etiku i samo se deklarativno zalaže za borbu protiv korupcije.

Portal mojnovisad je medijski pokrovitelj projekta "365 Antikoruptivnih pilula" dr Dragane Mitrić Aćimović. Lajkujte, šerujte, podržite! Podelite na društvenim mrežama važne poruke protiv korupcije, i doprinesite važnoj borbi protiv neprijatelja našeg napretka!

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad Republički hidrometeorološki zavod bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad novosađani JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište isključenje vode jkp lisje Isključenje struje elektrovojvodina gradsko groblje bez struje bez vode vremenska prognoza Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije sremski karlovci horoskop horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja sahrane sahrana matičar novi sad novorođenčad