365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: POKRETANJE "BUNDŽIJA"

365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: POKRETANJE "BUNDŽIJA"

Pravo je vreme da kažete – “Dosta više korupcije!”. Danas je 89. dan naše antikoruptivne terapije, posvećen ukazivanju na to da slaba tolerancija nepravičnosti pokreće ljude da prijavljuju slučajeve korupcije i ne učestvuju u njoj u organizacijama. To se vrlo često tumači od strane drugih kao iracionalno ponašanje, pošto su tzv. “duvači u pištaljku” često izloženi mobingu nakon prijavljivanja korupcije u organizaciji. Međutim, ni percepcija moguće odmazde i dobijanja etikete "lud/a" onima kojima je pravičnost izrazito bitna ne predstavlja prepreku za pobunu. Postoji teorija da je reakcija na nepravičnost rođenjem data, na evoluciji bazirana i automatizovana radnja, što bi značilo da ljudi nad njom nemaju neku posebnu kontrolu.

Portal mojnovisad.com medijski je pokrovitelj projekta “365 Antikoruptivnih pilula” dr Dragane Mitrić Aćimović. Lajkujte, šerujte, podržite! Podelite na društvenim mrežama važne poruke protiv korupcije, i doprinesite važnoj borbi protiv neprijatelja našeg napretka!

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina raspored sahrana novi sad novorođenčad vremenska prognoza horoskop vremenska prognoza novi sad horoskopski znaci Isključenje struje bez vode bez grejanja klinika za ginekologiju i akušerstvo dnevni horoskop Republički hidrometeorološki zavod Hitna pomoć novosadsko porodilište isključenje vode sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje isključenje grejanja novosadska policija JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad Dom zdravlja novosađani gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jkp novosadska toplana bebe jkp lisje betanija