365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: PRITISNUTOST

365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: PRITISNUTOST

Pravo je vreme da kažete – “Dosta više korupcije!”. Danas je 85. dan naše antikoruptivne terapije, posvećen ukazivanju na to da je istraživanje rađeno pre dve godine u Srbiji pokazalo veću koruptivnu spremnost kod zaposlenih u privatnom sektoru u odnosu na one u državnom sektoru. To se da pripisati pritisku kome su zaposleni izloženi da se uključe u koruptivne radnje na surovom tržištu na kome nastupaju privatnici, i željom tih zaposlenih da sačuvaju radna mesta. Međutim, od datog momenta (i u vreme istraživanja) promenila se situacija u državnom sektoru – smanjene su plate, nastupila je zabrana novog zapošljavanja, ljudi su opterećeni mogućim gubitkom posla, i generalno je stvoren pritisak i uslovi koji se dovode u vezu sa povećanjem spremnosti na korupciju. To nam govori da u današnjim uslovima u Srbiji ne možemo bez istraživanja znati u kom je sektoru, odnosno kod kojih zaposlenih veća spremnost na korupciju (gledanu kroz širu definiciju).

Portal mojnovisad.co, medijski je pokrovitelj projekta “365 Antikoruptivnih pilula” dr Dragane Mitrić Aćimović. Lajkujte, šerujte, podržite! Podelite na društvenim mrežama važne poruke protiv korupcije, i doprinesite važnoj borbi protiv neprijatelja našeg napretka!

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

detelinara klinika za ginekologiju i akušerstvo vlada srbije gradsko groblje bebe jkp lisje nevreme jkp novosadska toplana novosadsko porodilište bez struje horoskop novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina novosađani sahrane bez vode isključenje vode Vreme u Novom Sadu Isključenje struje raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad servisne informacije matičar novi sad betanija horoskopski znaci Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija