365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: PRITISNUTOST

365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: PRITISNUTOST

Pravo je vreme da kažete – “Dosta više korupcije!”. Danas je 85. dan naše antikoruptivne terapije, posvećen ukazivanju na to da je istraživanje rađeno pre dve godine u Srbiji pokazalo veću koruptivnu spremnost kod zaposlenih u privatnom sektoru u odnosu na one u državnom sektoru. To se da pripisati pritisku kome su zaposleni izloženi da se uključe u koruptivne radnje na surovom tržištu na kome nastupaju privatnici, i željom tih zaposlenih da sačuvaju radna mesta. Međutim, od datog momenta (i u vreme istraživanja) promenila se situacija u državnom sektoru – smanjene su plate, nastupila je zabrana novog zapošljavanja, ljudi su opterećeni mogućim gubitkom posla, i generalno je stvoren pritisak i uslovi koji se dovode u vezu sa povećanjem spremnosti na korupciju. To nam govori da u današnjim uslovima u Srbiji ne možemo bez istraživanja znati u kom je sektoru, odnosno kod kojih zaposlenih veća spremnost na korupciju (gledanu kroz širu definiciju).

Portal mojnovisad.co, medijski je pokrovitelj projekta “365 Antikoruptivnih pilula” dr Dragane Mitrić Aćimović. Lajkujte, šerujte, podržite! Podelite na društvenim mrežama važne poruke protiv korupcije, i doprinesite važnoj borbi protiv neprijatelja našeg napretka!

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija sahrane klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište servisne informacije novi sad isključenja struje maturanti horoskop novorođenčad jkp novosadska toplana novosađani servisne informacije jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ Vreme u Novom Sadu raspored sahrana novi sad vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod bez vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina Spens gradsko groblje novosadska policija isključenje vode vremenska prognoza bebe bez struje Isključenje struje