365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: PROCES NASUPROT JEDINSTVENE ODLUKE

365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: PROCES NASUPROT JEDINSTVENE ODLUKE

Pravo je vreme da kažete – "Dosta više korupcije!". Danas je 64. dan naše antikoruptivne terapije, posvećen ukazivanju na to da teoretičari i istraživači razlikuju donošenje moralne odluke kod čoveka u jedinstvenoj situaciji za koju nije bio pripremljen (npr. pri susretu sa strancem na ulici kome treba naša pomoć) od one koja je pod delovanjem procesa u nekoj organizaciji (npr. pri susretu sa prilikom da se uključimo u krađu izbora kao deo neke organizacije). Nije isključeno da će čovek koji samostalno, u jedinstvenoj prilici postupa ispravno, u situaciji kada je deo organizacije koja ga lagano priprema za neki koruptivni čin, postati korumpiran. Zato je bitno da ne izlažemo sebe koruptivnim uticajima i biramo svoje društvo.

Portal mojnovisad.com medijski je pokrovitelj projekta "365 Antikoruptivnih pilula" dr Dragane Mitrić Aćimović. Lajkujte, šerujte, podržite! Podelite na društvenim mrežama važne poruke protiv korupcije, i doprinesite važnoj borbi protiv neprijatelja našeg napretka!

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode elektrovojvodina obeležavanje novosadske racije izmena trase autobusa bez vode sahrane novi sad Novosadska racija raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad bebe jkp lisje isključenja struje zdravlje horoskop novosadsko porodilište dnevni horoskop Spens JKP Vodovod i kanalizacija zodijak horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad betanija isključenja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević astrologija novosađanin sremska kamenica saveti servisne informacije novi sad