365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: RUŽENJE ŽRTVE

365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: RUŽENJE ŽRTVE

Pravo je vreme da kažete – “Dosta više korupcije!”. Danas je 106. dan naše antikoruptivne terapije, posvećen ukazivanju na to da je poricanje postojanja žrtve jedna od kognitivnih racionalizacija koja pomaže onome ko je korumpiran da korupciju izvodi bez nelagode. Oštećena strana (pojedinac ili organizacija) se predstavlja kao neko ko je neku koruptivnu radnju zaslužio, i ona se objašnjava kao osveta. Takođe, za žrtvu se može reći da je dobrovoljno učestvovala u nečemu, te da je zato to zaslužila. I konačno, poricanje postojanja žrtve postoji i kada se žrtve prikazuju kroz brojeve, odnosno kada se depersonalizuju.

Portal mojnovisad.com medijski je pokrovitelj projekta “365 antikoruptivnih pilula” dr Dragane Mitrić Aćimović. Lajkujte, šerujte, podržite! Podelite na društvenim mrežama važne poruke protiv korupcije, i doprinesite važnoj borbi protiv neprijatelja našeg napretka!

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija gradsko groblje Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad betanija memorijal velikana lisje Spens Miloš Vučević servisne informacije isključenja struje bez struje bez vode novosadsko porodilište almaško groblje havarija na vodovodu vreme danas jkp lisje odbojka zodijak OK Vojvodina vremenska prognoza novi sad sahrane novi sad Voša elektrovojvodina novosadski sajam groblje bebe